tiistai 11. lokakuuta 2016

Tehosekoittimet (Vitamix ja Personal Blender)

Kodinkonepostaussarja jatkuu. Tällä kertaa vuorossa tehosekoittimet. Tehosekoittimina minulla on Vitamix ja Personal Blender. Tarvitsen molemmat, koska minulla ei ole Vitamixin lisäosana saatavaa kuivajauhamiseen tarkoitettua kannua. Omalla Vitamixillani voi siis sekoittaa ainoastaan sellaisia aineksia, joissa on jotain nestettä mukana. 

Vitamix on todella tehokas ja sillä saa sileäksi ihan mitä vain, mikäli mukana on tarpeeksi nestettä. Vitamixilla teen smoothiet, mantelimaidon, raakakeitot, auringonkukansiemen-salaatinkastikkeet, raakapuurot jne. En ole vielä keksinyt mitään, mihin Vitamix ei pystyisi. Esimerkiksi raaoista porkkanoista saa sileää keittoa vain pilkkomalla ne kolmeen osaan ja laittamalla vettä sekaan.


Ainut haittapuoli Vitamixissa on se, että terät ovat aika korkealla, mikä haittaa esim. peston teossa. Terät eivät siis yllä pyörittämään aineksia, jos niitä on liian vähän. Pienen määrän pestoa olen tehnyt mieluummin Personal Blenderillä, mutta eron huomaa heti rakenteessa. PB ei ole yhtä tehokas. Pestossa pieni rakeisuus ei niin haittaa, mutta smoothieissa ja raakapuuroissa on ainakin itselleni tärkeää, ettei niissä ole ”irtohiukkasia”. 

Personal Blender taas on kätevä siementen ja pähkinöiden jauhamiseen, koska siinä on kaksi erilaista teräosaa, toinen jauhamiseen ja toinen sekoittamiseen. Tällä kuivaterällä jauhan pellavansiemenet, kuivatun ja idätetyn tattarin, mantelit ja mulperimarjat. Personal Blenderillä teen myös öljypohjaiset salaatinkastikkeet, koska ne voi laittaa samassa astiassa jääkaappiin ja säilyttää siinä. Personal Blenderin mukana saa siis monta sellaista mukiosaa ja niihin kannet. Mukiosia on kahden kokoisia. PB on kätevä myös matkoilla, koska se menee pieneen tilaan ja on kevyt.

Personal blender

5 kommenttia:

 1. Anonyymi18.4.17

  jauhaako vitamix punajuuret kokonaisina vai täytyykö ne paloitella? Porkkanat ilmeisesti täytyy pilkkoa kolmeen osaan?ystyykö kovia omenoita jauhamaan vitamixilla pilkkomatta?Kuva Vitamixin korkealla olevista teristä havainnollistaisi asiaa.Minusta korkealla olevat terät helpottavat suurempien määrien jauhamista todennäköisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse aina paloittelen punajuuret ja porkkanat muutamaan osaan niin tulee tasaisempaa. Näiden joukkoo täytyy silti laittaa jotain nestettä. Eli tuo peruskannu ei jauha esim porkkanaa ilman nestettä. Smoothieen siis toimii ja keittoon muttei pelkkään jauhamiseen, esim. pähkinöiden jauhamiseen ilman nestettä kannattaa sitten ostaa vitamixin lisäosakannu. Korkealla olevat terät haittaavat lähinnä pienten määrien valmistusta, kuten pestokastikeessa.

   Poista
 2. Anonyymi18.4.17

  Kuivana saa jauhettua monitoimikoneessa myös. Jos laitat esim punajuuri- tai porkkanakeittoa ja siis veden kera,niin täytyykö Vitamixissa silti pilkkoa osiksi vai voiko laittaa myös kokonaisena.Minulla kddet särkee niin yritän päästä niin vähällä pilkkomisella kuin mahdollista, mutta onko mahdollista laittaa juureksia kokonaisena edes vitamixiin eli onko etsimääni konetta edes olemassa. Kokeilin parilla muulla tehokkaalla sekottimella niin kokonaisina kun laittaa niin juurekset ei juuri pilkkoudu.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi18.4.17

  Onko vitamixissa turvlukitusta kannessa.käynnistyykö se vaikka kannussa ei olisi kantta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koittanut kokonaisina. Youtubesta löytyy kaikenlaisia Vitamix-videoita niin kannattaa katsoa sieltä, mielestäni jossain laittavat kokonaisinakin kasviksia jne. En osaa vastata tuohon kysymykseen että käynnistyykö jos ei ole kantta, ei ole ikinä niin käynyt.

   Poista