tiistai 1. marraskuuta 2016

Suklainen proteiinilettu ja Excalibur-kuivuri

Suklainen proteiinilettu


Kodinkonepostaussarja jatkuu, tällä kertaa vuorossa kuivurit. Olen kokeillut vain yhtä kuivuria eli Excaliburia, joten kerron siitä. Raakaruoassa tärkeimmät kriteerit kuivurille ovat seuraavat:

  • Kuivurin lämpötilaa voi säätää tarkasti asteittain (alle 42 astetta) ja lämpö pysyy koko ajan samassa asteessa
  • Kuivuri on tarpeeksi tilava ja neliönmallinen (ei pyöreä), jotta siinä voi tehdä kräkkereitä
  • Tasoja on riittävästi (itselläni on 5 ja on riittänyt)
  • Kuivurissa on ajastin eli voi päättää, koska se sammuu (näin kuivurin voi jättää päälle yöksi tai työpäivän ajaksi).

Excalibur-kuivurini täyttää nämä kriteerit ja on toiminut hyvin kaikki nämä 3 vuotta, joita olen sitä käyttänyt. Kuivurin mukana kannattaa ostaa tuollaisia kestoleivinpapereja kuten kuvassa, ja yhtä monta kuin tasojakin on. Kräkkereitä ja tattarin itujen kuivausta ei voi tehdä pelkillä ritilöillä. Ritilöillä voi kuivata esim. sieniä, mutta raakaruokiin tarvitsee myös kestoleivinpaperit. 


Kestoleivinpaperi lettujen alla, letut menossa kuivuriin

Tässä vielä resepti proteiinilettuihin, joita teen aina välilä Excalibur-kuivurillani. Ohje on mukailtu tästä reseptistä HHI-ruokavalioon sopivaksi. Reseptistä tulee kolme lautasen kokoista lettua.
  • 0,75 dl vaaleita pellavansiemeniä
  • 3 rkl psylliumrouhetta
  • 1/2 tl himalajansuolaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 tl luonnonvaniljajauhetta 
  • (muutama tippa Steviaa) 
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 mitallinen Sun Warrior suklaan makuista riisiproteiinijauhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • n. 2 dl vettä
Jauha tehosekoittimessa (Personal blender, kuivaterä) pellavansiement, psyllium ja suola hienoksi jauheeksi. Lisää loput ainekset ja blendaa sileäksi (Vitamix). Muodosta taikinasta kuivurin tasolle kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lettua. Kuivata kaksi tuntia. Käännä letut ja jatka kuivattelua vielä 2 -3 tuntia.

1 kommentti:

  1. Itse kun tunnen niin vähän vielä näiden superfoodjauhejuttujen käytettävyyttä ja osaksi nimetkin ovat välillä ihan uusia, niin on hauska lukea blogistasi, miten näitä oikein käytetään :).

    VastaaPoista