Näillä herkuttelen vähän
turhankin usein. Superfood-piireissä nämä olisivat tosi terveellisiä herkkuja,
mutta HHI-ruokavaliossa myös raakakaakao ja kookosöljy ovat kiellettyjen
listalla. En yleensä mittaa aineiden määriä, joten listaan tähänkin vain ainesosat
ja kokeilemalla selviää, mikä määrä on sopiva. Kookosöljyn määrää lisäämällä
koostumus muuttuu kiinteämmäksi ja suklaakonvehtimaiseksi.
Kookosöljy
Jauhettu idätetty tattari
Jauhetut pähkinät (mikä
tahansa käy)
Raakakaakaojauhe
Muutama tippa steviaa/makusteviaa
(esim. vanilja-kerma)
Ripaus himalajansuolaa
Aluksi jauhan tattarit ja
pähkinät morttelissa pieneksi rouheeksi. Sitten sekoitan kulhossa kookosöljyyn
kaakaojauheen, stevian ja suolan. Lopuksi sekoitan aineet yhteen ja lisään
paperimuotteihin lusikalla. Jäädytän herkut jääkaapissa muovirasiassa, jossa ne
säilyvät ainakin muutaman päivän. Leivos irtoaa paperista hienosti. Jos kookosöljyä on enemmän, siinä näkyvät myös paperin haitarikuviot reunoissa.
Usein syön osan taikinasta ilman jäädyttämistä. Sekin on tosi hyvää. Näitä herkkuja on nopea napata jääkaapista äkkinäiseen nälkään tai makeanhimoon. Vihreän teen kanssa nämä ovat myös sopivia kahvipöytäherkkuja.
Usein syön osan taikinasta ilman jäädyttämistä. Sekin on tosi hyvää. Näitä herkkuja on nopea napata jääkaapista äkkinäiseen nälkään tai makeanhimoon. Vihreän teen kanssa nämä ovat myös sopivia kahvipöytäherkkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti