perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vihermehut

Vehnänorasmehuun lisään sitruunaa.

Teen päivittäin kaksi kertaa samat mehut, aamulla ja illalla. Aluksi teen vehnänorasmehun ja heti perään vihermehun. Vihermehuun tulee auringonkukan- tai herneenversoja, selleriä, kurkkua, sitruunaa ja joskus myös inkivääriä. Vehnänorasmehua teen 0,5 dl kerralla ja vihermehua 2-4 dl kerralla. Molemmat mehut maistuvat hyvältä, vaikka toisin voisi luulla. Mehujen teosta on tullut rutiini, enkä ole vielä kertaakaan tämän puolen vuoden aikana jättänyt niitä tekemättä. Aamumehun teko on joskus voinut siirtyä iltapäivään, mutta kumminkin mehut on tehty kaksi kertaa jokaikinen päivä. Itse pidän näitä mehuja tärkeimpänä tekijänä parantumisen tiellä. Pelkkään raakaruokaan en luottaisi. Etenkin vehnänorasmehu on tärkeä. Ostan versot ja oraat valmiina, koska niitä pitäisi kasvattaa niin valtavat määrät, ettei aika eikä tila riitä.

Tässä vain pieni osa aineksista, versoja ja selleriä menee mehuun paljon enemmän.


Vihermehu


2 kommenttia:

  1. Hei! Oletko käyttänyt vehnäorasjauhetta vai aina tuoreita versoja? t. Kiinnostunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tuoretta, mutta jauhekin on parempi kuin ei mitään.

      Poista