torstai 13. maaliskuuta 2014

Vitamiinit ja lisäravinteet


Yllä olevassa kuvassa ovat ne vitamiinit ja lisäravinteet, joita otan päivittäin. Olen ostanut ne Iherbistä.

Vegaanin on oikeastaan pakko ottaa b12-vitamiinia purkista, koska sitä ei saa ruoasta. Omassa purkissani on samassa muitakin b-ryhmän luonnollisia vitamiineja. 

D-vitamiinia otan 50 mg. Määrästä en tiedä, onko se sopiva, koska d-vitamiinin määrästä on niin monia eri näkemyksiä. Ravitsemusterapeutin mukaan tämä oli kuitenkin maksimimäärä, jota voin ottaa. Virallinen suositus taitaa olla 10 mg ja turvaraja 100 mg. Aion mennä jossain vaiheessa mittauttamaan d-vitamiinitasoni, niin sopiva määrä varmaan löytyy sitä kautta.

Mikäli syö paljon luomuvihanneksia, on huolehdittava myös seleenin saannista. Se hoituu parilla parapähkinällä päivässä. 

Koska käytän suolana himalajansuolaa, tarvitsen myös jodia. Sitä saan merilevästä. Merilevätuotteita on paljon erilaisia, kuten kuvassa näkyvät dulselastut. Syön muutaman kerran viikossa myös merileväspagettia, joka näyttää melkein pinaattitagliatellelta. Tärkeää on, että tuote on merilevää eikä makeanveden levää kuten chlorella ja spirulina, koska niissä ei ole jodia. Chlorellatabletteja otan viisi päivässä. Brian Clementin mukaan on hyvä syödä päivittäin sekä meri- että makeanveden leviä. 

Sopivaa maitohappobakteeria en ole vielä löytänyt. Nyt tilasin taas uutta kokeiluun. Maitihappobakteereita tulisi kuitenkin ottaa joka päivä, mutta HHI:n mukaan välissä pitäisi pitää pitempiä taukoja, ettei elimistö totu niihin liikaa. Myös hapankaalissa on maitohappobekteeria, ja sitä koitan syödä viikottain.

Kalsiumia saan Raw Tahinista, jota lisään puuroon päivittäin. Välillä syön aprikoosinsiemeniä, koska niiden sanotaan auttavan syövän hoidossa. Vihreää teetä ja minttu- tai kamomillatettä juon lisäksi päivittäin.

Sitten mennäänkin vähän vaikeaan asiaan, jota en osaa itsekään selittää, mutta vitamiinien ja lisäravinteiden tulisi olla luonnollisia. Mikäli ihminen syö keinotekoisesti valmistettuja vitamiineja, elimistön immuunipuolustus havaitse ne vierasaineiksi ja hyökkää niitä vastaan. Brian Clement on kirjoittanut tästä aiheesta kokonaisen kirjankin. Itse en ole sitä lukenut, niin en tosiaan osaa kirjoittaa selitystä tarpeeksi hyvin. Yuotubesta löytyy kyllä videoita, joissa Clement selittää tätä vitamiiniasiaa. Tässä lisätietoa aiheesta http://hippocratesinst.org/supplements/supplements-exposed.

Jotenkin on vaikea ymmärtää, kun on tottunut kaikkeen keinotekoiseen, että miten esimerkiksi d-vitamiinini ainesosaluettelossa on vain kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Joskus vähän epäilen, voiko siinä tosiaan olla d-vitamiinia. Siksi yritänkin mennä siihen mittaukseen.

Mitä mieltä olette, onko tässä kaikki tarvittavat vitamiinit ja lisäravinteet vai puuttuuko jotain? Mitä itse käytätte ja ovatko ne luonnollisia?

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista tekstiä kirjoitat. Hiukan olen eri mieltä tuosta vitamiinien luonnollisuudesta. Muistan lukeneeni tutkimuksen, jossa tuloksena C vitamiinin lähteellä ei ollut merkitystä sen käytölle. Muista vitamiineista en osaa sanoa.

    Muuten itsellä menee B, C, D, OMEGA3, MAGNESIUM, SINKKI, monivitamiini jäänyt pois kun olen ruvennut syömään spirulinaa Lisäksi maitohappo bakteereja, pakurikääpäteetä ja otan vielä 5/10 grammaa ylimääräistä glutaminia parantamaan vastustuskykyä. Pitkä lista, luonnollisuuteen en ole kiinnittänyt huomiota. Saako mainitsemiasi luonnollisia vitamiineja Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä saako Suomesta. Olen ostanut nuo iHerbistä. Pitää vaan olla tarkkana tullimaksurajojen kanssa, jos sieltä ostaa.

      Poista
  2. Anonyymi23.2.15

    ravinto ja syöpä kirjassa on selitetty tuota asiaa.

    VastaaPoista