tiistai 26. elokuuta 2014

Avokado-kasvispiiras



Kokeilin muutama viikko sitten tehdä ensimmäistä kertaa raakapiirasta. Piiras oli todella hyvän makuinen. Seuraavaksi kokeilen muunnella sitä hiukan ja laitan täytteeksi kuivattuja suppilovahveroita ja marinoitua punasipulia. Saksanpähkinäjauheliha chilin kanssa voisi myös toimia tacopiiraan täytteenä, sillä avokadotäyte on jo itsessään vähän kuin quacamolea.

Raaka avokadopiiras

Pohja:

3 dl pellavansiemeniä
4 dl cashewpähkinöitä
himalajansuolaa, pippuria
3 valkosipulin kynttä
pätkä chiliä
1 dl sulatettua kookosöljyä

Täyte:

2 avokadoa
puolikas paprika
pätkä kurkkua
4 tomaattia
1 punasipulia
1 sitruunan mehu puristettuna
2 rkl kookosöljyä sulatettuana
suolaa, pippuria

Jauha pellavansiemenet jauhoksi esim. Personal blenderillä. Kaada jauho kulhoon. Laita blenderiin seuraavaksi puolet (2 dl) pähkinöistä ja valkosipulin kynnet. Kaada seos kulhoon pellavasiemenjauhon seuraksi. Jauha loput pähkinät hienoksi yhdessä chilin kanssa. Laita isoon kaikki pohjan ainekset ja sekoita huolellisesti taikinaksi. Parhaiten tämä onnistuu käsin sekoittamalla, Taputtele taikina sitten vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.

Tee sillä aikaa täyte. Blendaa avokadot, lisää kannuun mausteet, sitruunamehu ja kookosöljy. Blendaa ja laita seos kulhoon. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Tomaateista kannattaa poistaa siemenkohdat kokonaan, ettei tule liian vetistä täytettä. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada hyytyneen pohjan päälle. Laita piiras vielä jääkaappiin, jotta täytekin hyytyy. Nam.

Piiras ennen jääkaappiin menoa

2 kommenttia:

  1. Anonyymi31.10.16

    Näyttää herkulliselta! Harmi vaan, ettei linkki reseptiin enää toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiukkasen kesti, mutta nyt resepti on siellä! Poistelin tässä lomani kuluksi aiemmista postauksista poistuneita linkkejä ja lisäilin samalla reseptejä.

      Poista