tiistai 14. lokakuuta 2014

Lempiruokaa



Suurin herkkuruokani on vain puoliksi raaka, joten sitä syödessä menee harmillisesti viikon ainoa lämminruokapäivä, mutta on se sen arvoista.

Kyseessä on raakaruokailijalle sopivaksi tuunattu avokadopasta ja gluteeniton spagetti. Tämä on niin hyvää, että teen sitä aina suuren kulhollisen ja kaikki menee silti kerralla.

Pastan ostan Lidlistä, sillä se on siellä kohtuuhintaista. Lidlin gluteeniton pasta sisältää maissijauhoa ja kikhernejauhoa ja on kauniin keltaista. Mielestäni se on jopa paremman makuista kuin kalpea tavallinen pasta (joskaan en enää muista miltä se maistuu). Tiedän, että monet valmistavat pastaa esimerkiksi kesäkurpitsasta, jolloin sen voi syödä myös raakana, mutta oikea pasta on yksi niistä asioista, joista en halua luopua.


On täysin eri asia syödä avokadopastaa kesäkurpitsasuikaleilla tai gluteenittoman pasta kera. Pastakastike on kuitenkin täysin raaka ja se lisätään kylmänä hiukan jäähtyneen pastan joukkoon, joten sallin itselleni kerran viikossa gluteenittoman pastan siihen kaveriksi. Reseptiin kirjaan vain ainekset, koska määrillä ei ole juurikaan väliä, aineksia kannattaa laittaa oman maun mukaan.

Raaka avokadopastakastike

Oliiviöljyä
Sitruunanmehua
Puristettu valkosipulin kynsi
Chiliä pieninä paloina
Himalajansuolaa, pippuria
Avokadoa paloina
Basilikan lehtiä pilkottuna (voi jättää pois)
Keltaista paprikaa pieninä paloina (voi jättää pois)

Päälle kuorittuja hampunsiemeniä parmesaaniksi

2 kommenttia:

  1. IQ 60006.2.19

    Ehkä ärsyttävin reseptikirjoitus mitä olen ikinä lukenut. Avokadopasta. Gluteeniton ruokavalio. Pastan hinnalla kitsastelu. Voi h**vetti. T: 2/2019

    VastaaPoista