maanantai 21. syyskuuta 2015

Sienisuolaa ja parsakaalikeittoa

Tein viimevuotisista kuivatuista herkkutateista ja suppilovahveroista sienisuolaa. Ostin himalajansuolarakeita, eli samanlaisia muutaman millin paloja kuin karkea merisuolakin.Laitoin tätä himalajansuolaa Personal blenderin kipon pohjalle, päälle runsaasti kuivattuja sieniä ja laitoin blenderin pyörimään. Suolaa ja sieniä tuli noin 1/5 suhteessa. Suolasta tuli oikein hyvää ja se sopii moniin ruokiin, myös kräkkereiden mausteeksi.



Tänä vuonna ei olla vielä suppilovahveroita löydetty. Eilenkin käytiin metsässä. Tuntuu, että tästä tulee huonompi suppilovahverovuosi kuin viimeksi. Toivottavasti kuitenkin jokunen löytyisi.

Viikonloppuna tein hyvää ja ennen kaikkea helppoa parsakaalikeittoa blenderissä. Siihen tuli vain muutama ainesosa. Resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti