tiistai 7. huhtikuuta 2015

Linssikeittoa ja lämmintä leipää

Viime viikon lämminruokapäivänä tein kreetalaista linssikeittoa ja sen kaveriksi tattarileipää. Keiton ohje löytyy täältä.


Oli aivan ihanaa syödä pitkästä aikaa kuumaa keittoa ja pehmeää leipää. Lapsikin, joka ei yleensä pidä mistään, söi palasen tattarileipää (keittoa ei toki maistanut). Tattarijauhot tein luonnollisesti itse idätetystä ja kuivatusta tattarista Personal Blenderillä. Ovat varmaan terveellisempiä kuin kaupasta ostetut vastaavat, niitähän ei edes idätetä ensin.

Tattarileipä

2,5 dl tattarijauhoa
0,5 dl kurpitsan siemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä
1 rkl psylliumia
0,5-1 tl himalajan suolaa
4 dl keitettyä kuumaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä vesi vedenkeittimessä, kaada se kuumana ainesten päälle ja sekoita taikinaksi. Levitä öljytyin käsin leivinpaperin päälle pellille (sitten kun taikina ei enää polta käsiä!). Paista 200 asteessa, kunnes leipä on myös pohjalta kypsä. Sopivan kypsyyden oppii tunnistamaan muutaman kokeilun jälkeen, mutta oikeastaan kaiken kypsyisenä leipä on silti syötävää, ellei se sitten ole päässyt kärähtämään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti