Tällä hetkellä en oikein tiedä, mistä kirjoittaisin blogiin. Tästä ruokavaliosta ja elämäntavasta on tullut niin tavallista, etten oikein tiedä, mitä siitä voisin kirjoittaa. Onko teillä ideoita?
Uusia raakaruokareseptejäkään ei nyt valitettavasti ole.
Tein kyllä ennen blogitaukoa jotain uusia kokeiluja mm. murekkeita,
raakamajoneesia, raakajogurttia jne., mutta ne jäivät kertakokeiluiksi. En oikein innostunut niistä. En ole pitkään
aikaan innostunut mistään uudesta ruoasta. Pidän edelleen eniten vanhoista
suosikeistani: tattarisalaatti, tacot, avokadopiirakka ja thaikeitto.
Ensi
kuussa olen menossa taas uudelle raakaruokakurssille, täällä kertaa aiheena on
raakaruokaa italialaisittain. Ehkä sieltä saan jotain uutta inspiraatiota.
Viime vuonna olin raakaruokaa intialaisittain kurssilla ja sieltä ainakin tuli
uusia ideoita ja kokeiltavaa.
Tällä viikolla olen lähinnä nauttinut siitä, että raakaruoka
taas maistuu ja jaksan tehdä ruokia itse. Influenssan aikana raakaruokailu oli
haastavaa. Kurkkukivun takia pääasiallinen proteiinin lähteeni eli pähkinät
eivät maistuneet enkä jaksanut pilkkoa sellaista määrää salaattia, joka olisi
pitänyt nälän poissa. Lisäksi mikään raakaruoka ei oikein maistunut ja teki
mieli vain lämpimiä keittoja ja kastikkeita. Mielestäni raakaruokailu onkin
erityisen haastavaa juuri sairaana ollessa.
Aion nyt aloittaa taas päivittäisen proteiinijuomien
käytön, jotta saan pidettyä näläntunnetta paremmin poissa ja pääsen taas
parempaan kuntoon sairastelujen jälkeen. Influenssa kesti reilusti yli viikon
ja vieläkin olen hieman väsynyt. Tämän
hetkinen riisiproteiinini on todella pahan makuista pelkiltään, joten se on
jäänyt lähinnä kaapin pohjalle. Keksin kuitenkin ostaa siihen kaveriksi
suklaanmakuista Green superfood -jauhetta, ja yhdessä nämä jauheet maistuvat
jopa ihan hyvälle.
Tässä Green superfoodissa onkin vaikka mitä: vehnänorasta,
alfalfaa, spiruliinaa, pinaattia, parsakaalia, pellavansiementä jne. Toisaalta
tässä on myös kiellettyä aineita eli hedelmiä ja marjoja, mutta en jaksa uskoa
että noin pieni määrä jauhemuodossa vaikuttaisi suuntaan tai toiseen. Uskon,
että nuo hyvät ominaisuudet kumoavat ne huonot. Luonnollisia sokereita tässä on
kuitenkin alle 1 g per annos.
Olet maininnut jossain postauksessasi että et juo mitään ruokailun yhteydessä. Juomisen ja syömisen aikatauluttamisesta ja miksi ne pitää tehdä eri aikaan - siinä yksi kiinnostava aihe. T. Tiuku
VastaaPoistaKiitos postausideasta, ehkä kirjoitan siitä joskus. Pitää vaan hankkia tarpeeksi tietoa asiasta ensin ;)
Poistahttps://www.facebook.com/Deansjourney2015?fref=nf
VastaaPoistaPäädyin tuollaiseen :). Sinulle varmaan nykyinen ravintosi on hyvä, mutta ajattelin jos sinua kiinnostaa :)
-Anu
Kiitos linkkivinkistä!
Poista