sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Parsaa, parsaa



Olen tämän uuden ruokavalioni myötä saanut ruoanlaitosta uuden harrastuksen. Oikein odotan aina lämminruokapäiviä, että pääsen taas kokeilemaan jotain uutta. Aiemmin ruoka oli minulle lähinnä polttoainetta, mutta nyt maistan kaikki maut tarkemmin ja aiemmin miltei yhdentekevät ruokalajit ovat suurta herkkua.

Viime viikolla tein ensimmäistä kertaa parsakeittoa. Tuli niin hyvää, että olisin voinut syödä koko kattilallisen kerralla, mutta piti säästää miehellekin vähän.


Vegaaninen parsakeitto

1 nippu vihreää parsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 dl kasvislientä
3 rkl rypsiöljyä
2,5 dl Oatlyn kaurakermaa (eli koko purkki)
3 tl sitruunamehua
himalajansuolaa ja pippuria maun mukaan

Pese parsat ja katko kovat päädyt pois. Kuullota pilkottuja sipuleita öljyssä. Lisää neste, kasvisliemivalmiste ja kiehauta. Lisää pilkotut parsat. Keitä kunnes parsat ovat hyvin pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää kaurakerma.

Pari viikkoa sitten kokeilin parsaa uunissa ja siitäkin tuli oikein hyvän makuista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti