tiistai 26. toukokuuta 2015

Kesäkurpitsapastaa

Kesäkurpitsaspagettia ja pestotäytteinen herkkusieni

Tilasin viime viikolla nettikaupasta spiraalileikkurin ja olen aivan ihastunut siihen. Viime päivinä ollaankin syöty kesäkurpitsapastaa oikein kunnolla ja eri kastikkeiden kera. Kesäkurpitsasta kannattaa leikata ihan kaikki vihreä osa pois (myös kuoren alla oleva vaaleanvihreä), niin lopputulos muistuttaa todella paljon spagettia. Valmis pasta kannattaa pitää noin puoli tuntia talouspaperin päällä ennen syömistä jotta ylimääräinen neste imeytyy pois.

Spiraalileikkuri

Pasta kuivumassa

Paras kastike tähän mennessä kokeilluista on ollut raakapesto. Toisena tulee avokadopasta ja kolmantena marinarakastike.

Avokado-kesäkurpitsapasta
Kesäkurpitsapastaa marinarakastikkeella
 
Pesto-ohje on helppo muokata mistä tahansa netistä löytyvästä ohjeesta, kun jättää vain parmesaanin pois. Himalajansuolaa kannattaa laittaa aika runsaasti. Tässä yksi pesto-ohje, jonka nappasin netistä ja poistin siitä parmesaanin. Itse teen peston aina mututuntumalla ja hyvää tulee joka kerta. Välillä laitan puolet pinjansiemeniä ja puolet auringonkukansiemeniä, kun pinjansiemenet ovat niin kalliita. Ihan hyvää on tullut niinkin. Parmesaanin voi halutessaan korvata ravintohiivahiutaleilla.

Raaka pesto
1 dl pinjansiemeniä (tai manteleita, osan voi korvata auringonkukansiemenillä)
2 basilikapuskaa
1,5 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1,5 tl suolaa
1 tl valkopippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti