Syön ituja melkein joka päivä salaatin joukossa. Eniten
pidän linssin iduista. Vaihtelen neljää erilaista linssilajia: belugalinssiä,
vihreää linssiä, ruskeaa linssiä ja ranskalaista vihreää linssiä.
Belugalinssejä ja vihreitä linssejä saa tavallisista marketeista. Ruskeaa
linssiä ja ranskalaista vihreää linssiä olen löytänyt vain Ruohonjuuresta.
Tavallisessa kaupassa myytävää punaista linssiä ei voi idättää, koska se on
halkaistu. Ruohonjuuren ruskea linssi on tavallaan kokonainen punainen linssi,
tai näin olen ymmärtänyt. Ainakin se maistuu aika samalle kuin punainen linssi.
|
Vihreitä ranskalaisia, ruskeita ja belugalinssejä kuivana |
|
Vihreitä ranskalaisia linssejä idätettynä |
Belugalinssit itävät kaikkein nopeimmin, ihan parissa
päivässä saa valmista. Ruskeissa linsseissä menee muutama päivä. Valmiit idut
säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Idätän linssit lasipurkissa harsolla peitettynä ja merkkaan
tussilla niihin aina päivän, jona siirrän ne jääkaappiin. Kun purkki on tyhjä,
pesen sen tiskikoneessa, jolloin tussikin peseytyy pois ja purkki on valmis
uuteen kierrokseen. Harsot pesen aina käytön jälkeen pesukoneessa.
Hyvää juhannusta blogin lukijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti