torstai 18. kesäkuuta 2015

Ituja


Syön ituja melkein joka päivä salaatin joukossa. Eniten pidän linssin iduista. Vaihtelen neljää erilaista linssilajia: belugalinssiä, vihreää linssiä, ruskeaa linssiä ja ranskalaista vihreää linssiä. Belugalinssejä ja vihreitä linssejä saa tavallisista marketeista. Ruskeaa linssiä ja ranskalaista vihreää linssiä olen löytänyt vain Ruohonjuuresta. Tavallisessa kaupassa myytävää punaista linssiä ei voi idättää, koska se on halkaistu. Ruohonjuuren ruskea linssi on tavallaan kokonainen punainen linssi, tai näin olen ymmärtänyt. Ainakin se maistuu aika samalle kuin punainen linssi.

Vihreitä ranskalaisia, ruskeita ja belugalinssejä kuivana

Vihreitä ranskalaisia linssejä idätettynä


Belugalinssit itävät kaikkein nopeimmin, ihan parissa päivässä saa valmista. Ruskeissa linsseissä menee muutama päivä. Valmiit idut säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Idätän linssit lasipurkissa harsolla peitettynä ja merkkaan tussilla niihin aina päivän, jona siirrän ne jääkaappiin. Kun purkki on tyhjä, pesen sen tiskikoneessa, jolloin tussikin peseytyy pois ja purkki on valmis uuteen kierrokseen. Harsot pesen aina käytön jälkeen pesukoneessa.

Juhannuksen kunniaksi ajattelin kokeilla bataatti-quesadilloja maissitortilloilla, jolloin ne ovat gluteenittomia. Reseptin löysin täältä. Aiemmin pidin tosi paljon runsaalla juustolla täytetyistä quesadilloista salsan kera. Ehkä näistä saisi jotain samaa makumaailmaa, varsinkin jos teen niihin raakasalsan kaveriksi. Hyvää juhannusta blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti