maanantai 29. helmikuuta 2016

Vegaaninen ja gluteeniton lasagne


Lasagne oli yksi entisaikojeni lempiruoistani, niin kuin varmaan monella muullakin. Tein silloin lasagnen ihan perinteisesti: lasagnelevyt, jauheliha-tomaattikastike, valkokastike ja juustoraastetta. Tässä tulee terveellisemmän version resepti. Maku on silti edelleen tosi hyvä.




Ainekset:

2 isoa kesäkurpitsaa lasagnelevyiksi

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 porkkana

öljyä paistamiseen

n. 200g kypsentämättömiä punaisia linssejä

1 tölkki tomaattimurskaa (yrttimaustettu)

suolaa ja pippuria (hiukan chilimaustetta)

1 tl kurkumaa (laitan kaikkeen lämpimään ruokaan aina kurkumaa ihan terveellisyyden vuoksi, voi jättää poiskin)


Valkokastike:

1 kukkakaali

2 dl kookoskermaa tai paksua kookosmaitoa

Suolaa ja pippuria (ripaus muskottipähkinää)


Pese kesäkurpitsat ja pilko ne pituussuunnassa lasagnelevyiksi. Laita ne vierekkäin pöydälle keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele päälle suolaa. Kun pinnat ovat itkettyneet, pyyhi ne talouspaperilla ja toista sama toiselle puolelle.

Pese ja pilko kukkakaali ja keitä se.

Kuullota öljyssä pilkotut sipulit ja kurkuma. Huuhtele linssit ja lisää pannulle. Lisää myös tomaattimurska ja hieman vettä. Lisää loput mausteet. Viipaloi porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita suoraan pannulle kastikkeen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat kypsiä.

Laita kukkakaali, kookoskerma ja mausteet blenderiin ja sekoita kastikkeeksi.

Kokoa lasagne samoin kuin perinteinenkin versio. Tässä siis linssikastike on jauhelihakastike, kukkakaalikastike valkokastiketta ja kesäkurpitsat lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee valkokastiketta.

Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei, hyvä jos maistui! Munkin täytyy tehdä tuota pian uudestaan :) Käytin bloggeria joskus entisaikojen blogiini, mutta suosittelen vaihtamaan wordpress.com jos kaippaa siistiä ja helppokäyttöistä alustaa! Mun mielestä wordpressiin on helppo tuoda blogi myös bloggerista :)

    VastaaPoista
  2. En jaksa opetella mitään uutta, niin blogger saa kelvata. Olen siihen muuten ihan tyytyväinen mutta tuo fonttijuttu välillä ärsyttää.

    VastaaPoista