Jatkan kirjoitteluani Radical Remission -kirjasta. Edellisestä kirjaan
liittyvästä postauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, mutta siinä
ruokavalioon liittyvä postaukseni jäi kesken ja tämä on nyt jatkoa
sille.
Tutkimuksissa on osoitettu, että useat vihannekset torjuvat syöpää.
Näitä ovat muun muassa kaali, kukkakaali, parsakaali, sipuli ja
valkosipuli. Kaalikasvit auttavat hidastamaan syöpäsolujen kasvua ja
voivat ehkäistä syövän leviämistä muihin elimiin. Muilla vihanneksilla
on erilaisia syöpää torjuvia ominaisuuksia, joten saadakseen kaikki
hyödyt kasviksista irti, tulisi syödä niitä mahdollisimman
monipuolisesti ja etenkin mahdollisimman paljon eri värisiä kasviksia.
Jokainen väri edustaa erilaista syöpää vastaan taistelevaa ominaisuutta.
Vihanneksissa tulisi aina suosia luomua mahdollisuuksien mukaan.
Ruokavaliomuutosten lisäksi vesi suositellaan vaihdettavaksi
suodatettuun veteen. Itse suodatan veteni Brita -kannulla.
Itse asiassa kirjassa lukikin aika suppeasti näistä vihanneksista ja
sain siitä irti oikeastaan vain tuon yllä olevan tekstin. Siksipä
teenkin tähän alle oman listani vihanneksista, joiden olen eri lähteistä
selvittänyt olevan erityisen hyviä taistelussa syöpää vastaan:
- kukkakaali, parsakaali, kaali, hapankaali, lehtikaali
- valkosipuli, sipuli
- kurkku (mehussa alkaloi kehoa)
- varsiselleri (tärkeää ostaa luomuna, paljon torjunta-aineita muuten)
- fenkoli
- sienet
- minttu
- persilja
- voikukka
- nokkonen
- chili
- retiisi
- pinaatti
- punajuuri (ei saa mehustaa sokeripitoisuuden vuoksi)
- kaikki versot ja idut
Seuraavia mausteita kannattaa suosia ruokien maustamisessa, koska
niilläkin on todettu syöpää torjuvia ominaisuuksia: kurkuma, inkivääri,
chili, cayenne, kaneli, rosmariini ja timjami.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti