HHI-elämäntavassa paastotaan kerran viikossa 24 tunnin ajan. Tarkoitus
ei ole olla vesipaastolla, sillä versopitoisia vihermehuja saa juoda
monta kertaa päivässä. Itse paastoan yleensä edellisestä iltapäivästä
seuraavaan aamupäivään, jolloin paastosta tulee noin 20 tunnin pituinen.
En tee ylimääräisiä vihermehuja, koska minusta on jo ihan tarpeeksi
työlästä tehdä päivittäiset aamu- ja iltamehut. Paastossa on se hyvä
puoli, että saa hetkeksi hengähtää välillä aika työläidenkin ruokien
valmistamisesta ja paaston jälkeen myös ikävämmän makuiset ruoat
maistuvat taas paremmilta, kun on nälkä.
Minipaastoja pidetään tämän lisäksi joka päivä. Aamupala korvataan
vihermehulla ja ensimmäisen ateria syödään vasta 11-12 välillä. Tällöin
joka päivä tulee pidettyä 14-16 tunnin paasto.
Veden ja muiden nesteiden juomisen ajoitus on myös tärkeää. Ennen
syömistä pitäisi olla tunti juomatta ja samoin kaksi tuntia syömisen
jälkeen. Tätä on joskus vaikea noudattaa (etenkin kesällä), jos on kova
jano. Ruokailun aikana ei saa juoda. Tämän vuoksi en koskaan ota
vesilasia ruokapöytään, ettei siitä tulisi vahingossa juotua.
Edellisestä leivänpäällispostauksesta jäi muuten puuttumaan yksi
lempipäällysteeni, jota teen usein eli pesto.
P.S. Olen muuten saanut innokkaan apurin mehujen tekoon. Kohta 3-vuotias
poikani oikein innolla aina odottaa, koska aletaan tehdä taas mehua.
Hän haluaa pestä selleriä ja kurkkua, leikata kanssani sitruunaa,
laittaa mehukoneen päälle ja pudotella valmiiksi leikattuja
vihannespaloja, vehnänorasta ja versoja mehukoneeseen. Sitten hän
innoissaan kommentoi "pestään selleriä", "siitä tulee vihreetä" ja "nyt
on valmista". Mehua hän ei ole vielä uskaltanut maistaa, vaan sanoo,
että "äiti juo mehun".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti