Rauhallista joulua kaikille blogin lukijoille!
Kokeilin eilen tehdä semiraakaa rosollia ja raakaa rosollikastiketta.
Semiraakaa siksi, etten jaksanut alkaa leikata tuoreita punajuuria (ja
siivota siitä tullutta väriä joka puolelta), joten oikaisin ja ostin
kaupasta valmiin punajuurikuutiosäilykkeen. Punajuuren mukaan leikkelin kurkku- ja sellerikuutioita. Sipulikin olisi
varmaan toiminut ja ehkä paprika. Halusin kuitenkin oikein punajuurisen
makuista rosollia, joten laitoin eniten punajuurta ja noita muita
vähemmän.
Rosollinkastikkeen tein cashewpähkinöistä ja
punajuuriliemestä.
Rosollin kanssa söin raakaa kukkakaalicurryä. Oli ihan hyvä yhdistelmä.
Parhaiten rosolli olisi varmaan toiminut raa'an lanttumuusin kanssa,
mutta lanttua ei löytynyt jääkaapista. Joskus pitää vielä testata sekin
yhdistelmä, sillä silloin kun vielä söin kaikkea, parhaat joulupöydän
antimet olivat mielestäni juuri rosolli ja lanttulaatikko yhdessä.
Seuraavana lämminruokapäivänä aion taas kokeilla uutta reseptiä. Nyt
nappasin kokeilureseptin Hellattoman kokin blogista, jossa oli testattu
Vegaanin keittokirjan reseptejä. Ajattelin tehdä ruoan ilman perunaa,
laitan vaan lisää kukkakaalia tilalle ja miksei myös parsakaali
saattaisi toimia.
Kopioin reseptin nyt tähän alle, niin se löytyy helposti myöhemmin. En
oikein jaksa enää täytellä reseptikirjoja, niin toimikoon tämä blogi
välillä sellaisena.
Aloo gobi
pieni kukkakaali
öljyä
1 rkl juustokuminaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 keskikokoista perunaa
2 dl esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 rkl curryä
2 rkl sitruunanmehua
korianterinlehtiä
tuoreita herneitä
Esikeitä kukkakaalinnuput pikaisesti 1-2 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta nuput ja ota keitinvesi talteen. Kuumenna reipas loraus öljyä pannussa ja lisää juustokumina.
Lisää seuraavaksi pilkotut valkosipulit, chili, inkivääri ja perunat
pannulle. Kaada pannulle kukkakaalin keitinvettä niin,että perunat juuri
peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää
joukkoon kukkakaali, kikherneet ja loput mausteet. Sekoita hyvin ja
anna hautua vielä hetken. Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä
kookoskermaa.
Koristele korianterinlehdillä ja tuoreilla herneillä ja tarjoile riisin kera.
Tuota ohjetta voisin kokeilla ja keventää. Huono omatunto nostaa päätään joulukuun mitä vaan /koska vaan syömisen jälkeen. Kiitos sinulle ja oiken hyvää uutta vuotta.
VastaaPoistaKiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!
Poista