Ravintolapäivänä kävin syömässä lautasellisen lämmintä vegaanista
luomuruokaa ja ihastuin silloin kichereeseen. En ole koskaan kokeillut tehdä
sitä itse, mutta löysin netistä siihen englanninkielisen reseptin. Kirjoitan
sen nyt tähän blogiin ylös suomeksi, niin se pysyy joulukiireissäni aina mukana
ja voin katsoa ohjeen suoraan kännykästä, kun kokkaamisen aika tulee. Kichereen
kaveriksi teen kookoskerma-suppilovahverokastikkeen kuivatuista sienistä. Nyt
on ruokapuolellakin siis jotain mitä odottaa jouluna! Kuvaa minulla ei
luonnollisesti vielä ole, mutta otan sen sitten jouluna, jos muistan.
Kicheree
10 kuppia vettä
2 kuppia basmatiriisiä (itse laitan kvinoaa, koska riisi
on HHI:ssä kielletty)
2 kuppia kokonaisia mungpapuja liottettuna (liota 6-24
tuntia, pitäisi kaksinkertaistua)
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä pieneksi hakattuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterimaustetta
1 tl chilimaustetta
1 tl mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
(2 kuppia pinaatinlehtiä)
1. Ota esiin suurin kattila, jonka omistat. Laita levy
kolmoselle ja lisää oliiviöljy, kurkuma, korianteri ja pippuri ja sekoita
kastikkeeksi.
2. Anna mausteiden paistua öljyssä noin minuutin ajan.
3. Lisää silputtu sipuli ja pieneksi pilkottu valkosipuli
sekä inkiväärin palat ja sekoita. Paista 3-5 minuuttia.
4. Lisää 8 kuppia vettä ja liotetut mungpavut. Peitä
kannella ja anna kiehua, Kun vesi alkaa kiehua, raota kantta hieman, mutta pidä
se silti kiinni. Laita levy kolmoselle ja keitä 2-3 tuntia. Lisää vettä
tarvittaessa. (Lisää pinaatit tunnin päästä).
5. Keitä riisi eri kattilassa. Lisää chilimauste
keitinveteen. Tee riisistä ylikypsää ja lisää enemmän vettä kuin tavallista.
6. Lisää riisi mungpapujen joukkoon, kun ne ovat
valmiita. Lisää myös soijakastike ja sekoita.
7. Kichereen voi tarjoilla luonnonjogurtin ja tuoreen
korianterin kera.
Kuullostaa hyvalta! Joka tapauksessa jouluperinteita pitaa vahan tuulettaa, tassa on tuuletuksen makua. :)
VastaaPoistatuohan voisi sopia kinkun lisukkeeksi, näyttää niin hyvältä reseptiltä...
VastaaPoista