tiistai 30. joulukuuta 2014

Raakasuklaata ja joulujuttua


 
Joulun kunniaksi tehtiin raakasuklaata helposti valmispakkauksesta. Pakkauksen täytevaihtoehtoina oli mantelirouhetta ja gojimarjoja. Niitäkin laitettiin, mutta tehtiin muitakin variaatioita:

-       pari minttutippaa ja kuivattua idätettyä tattaria
-       chilimaustetta
-       kaakaojauhoa päälle siivilöitynä
-       muita pähkinöitä rouheena sekä
-       rusinoita



Makeutuksena näissä suklaissa oli agavesiirappia, joten en olisi saanut syödä niitä, mutta tunnustan popsineeni muutaman. Muuten joulu menikin ruokasääntöjen mukaan. Lämmintä ruokaa söin vain jouluaattona. Kicheree onnistui niin hyvin, etten tehnyt sienikastiketta ollenkaan vaan söin jouluaterialla sen kanssa rosollia (ilman omenaa) cashewkermalla ja avokadosalaattia. Oli oikein herkullista. Jälkkäriksi vetelin vielä kulhollisen pekaanipähkinöitä. Ainoat, mitä jäin joulupöydästä harmittelemaan olivat lanttulaatikko ja lämminsavulohi. Muita laatikoita tai varsinkaan kinkkua ei tehnyt mieli, eikä yllätyksekseni myöskään jälkiruokajuustoja tai suklaakonvehteja. Olin aika tyytyväinen, etten sortunut mihinkään niiden useiden jouluruoka- ja kahviherkkupöytien ääressä, joissa joululomani aikana istuin ja katselin muiden syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti