Tiesitkö, että Vitamixilla voi tehdä höyryävän kuumia keittoja raaoista
vihanneksista lämmittämättä niitä missään vaiheessa? Tämä onnistuu
antamalla Vitamixin pyöriä tarpeeksi kauan täydellä teholla, esimerkiksi
viiden minuutin ajan.
Toki keitto ei ole sitten enää raakaruokaa, vaan ihan tavallista
kiehautettua keittoa, mutta se mahdollistaa paitsi nopean
valmistumisajan ja vähemmän tiskiä, myös sen, että samaa keittoa voi
tehdä koko perheelle, sekä raakaruokailijalle että muille.
Teimme eilen parsakaalikeittoa, niin että minä söin sitä minuutin
pyörityksen jälkeen raakana, jonka jälkeen heitimme sekaan
kasvisliemikuution makua antamaan ja pyöritimme noin 3 minuuttia lisää,
jolloin mieheni sai syödä ihan normaalia sosekeittoa. Pojallekin olisi
tietysti tarjottu, mutta hän ei syö oikein mitään kasviksia muutenkaan,
niin ei viitsitty parsakaalikeitolla pelotella.
Tässä video-ohje parsakaalikeittoon, jonka mukaisesti teimme keiton.
Harmiksemme meillä ei ollut kikherneitä, joten ei saatu tällä kertaa krutonkeja keiton päälle, mutta ihan hyvää oli ilmankin.
Oho! Vitsi nyt kyllä pistän vakavaan harkintaan tuon vitamixin hankinnan. Oletko ollut muuten tyytyväinen laitteeseen ja mihin käytät sitä eniten?
VastaaPoistaOlen ollut tosi tyytyväinen. Teen sillä joka päivä jotain, supersmoothieta, keittoa, mantelimaitoa, cashewjuustoa, quackamolea, kräkkeritä, raakalettuja jne. Eniten käytän smoohthien ja mantelimaidon tekoon. Sinne voi laittaa pinon raakoja porkkanoita ja kookosmaitoa ja tulee samettisen pehmeää keittoa. Tuosta on jäänyt tuo linkki uupumaan, lisään sen joskus kun ehdin.
VastaaPoistaVoitko antaa sen pyöriä sen verran että keitto lämpenee vain alle 42-asteiseksi. Silloinhan se on vielä elävää ravintoa.
VastaaPoistaJoo, toki, pitäisi vain olla joku mittari mistä tietäisi milloin se on 42-asteista. Nyt tein siitä haaleaa itselleni.
PoistaLisäsin nyt sen videolinkinkin, joka oli aiemmin jäänyt pois.
VastaaPoista