Jättipavut tomaattikastikkeessa |
Vaihtelen evässalaattini makua tuovaa raaka-ainetta usein. Pohja on lähes aina sama: kurkkua, paprikaa ja ituja. Lisäksi jotain näistä, mitä nyt sattuu kaapista löytymäänkään: parsakaali, lehtikaali, kevätsipuli, punasipuli, tammenlehväsalaatti, rucola, pinaatti, yrtit jne. Itsessään tämä on aika mautonta varsinkin, kun en voi käyttää mitään salaatinkastikkeita. Salaattiini tulee siis aina jokin herkkuraaka-aine, joka ei välttämättä ole yhtä raaka tai terveellinen kuin edellä mainitut, mutta tekee salaatista hyvän makuisen (tai toisinaan edes syötävän makuista).
Tässä vähän listaa näistä
vaihtelevista makua tuovista raaka-aineista:
-
kivelliset
luomuoliivit
-
aurinkokuivatut
tomaatit
-
hapankurkku
-
raa’at
herkkusienet Bragg-marinoituna
-
itse tehty
raakapesto
-
avokado ja
oluthiiva
-
esikeitetyt
ruskeat linssit tai mustapavut
-
tomaattimarinoidut
jättipavut
-
esikeitetyt
kikherneet
-
viininlehtikääryleet
-
kaprikset
Tällä hetkellä olen aivan
innostunut sambal oelek-sitruuna-marinoiduista kikherneistä salaatin joukossa. Sambal
oelekin ostan kaupasta valmiina. Siinä ei ole lainkaan sokeria, eikä juuri
muitakaan ”kiellettyjä” aineksia. Toki se on valmisruoka, eikä raakaa, mutta se
tuo kikherneiden maun niin uudelle tasolle, että siitä en ole valmis tinkimään.
Sitä paitsi, eiväthän kikherneetkään ole raakoja, ja periaatteessa saisin syödä
nyt jo 20 % päivän aterioista kypsennettynä.
Kikhernesalaatti |
Moikka! Jos ei pysty syömään tavallisia kaupan salaattikastikkeita, niin miten olisi vaikka tämä avokadokastike? http://happythymesblog.com/2015/10/11/meloni-mustikkasalaatti-ja-avokado-limekastike/
VastaaPoistaTäytyy testata joskus, mutta ilman hunajaa.
Poista