Tein isänpäiväksi kasvistortilloja. Jauhelihan tilalla oli chili sin
carnea eli kidneypapuja maustetussa tomaattikastikkeessa. Lisukkeina oli
kaikkea vegaanista, gluteenitonta ja soijatonta: valmista
tacokastiketta, maissia, ituja, kurkkua, tomaattia, paprikaa, jalapenoja
ja guacamolea. Guacamolen tein ihan perinteisesti.
Linssin idut olin idättänyt itse, mutta Silmusalaatin valmissekoituksen
ostin valmiina. Siinä on alfalfan, parsakaalin ja apilan ituja. Olin
tyytyväinen, että siinä on juuri parsakaalin ituja, koska niiden
sanotaan toimivan hyvin syövän ehkäisyssä, mutta parsakaalin siemeniä on
vaikea löytää mistään ainakaan niin halvalla, että niitä voisi idättää
tarpeeksi usein. Silmusalaatin itusekoitusta olen löytänyt ainakin
Citymarketeista ja joistakin Prismoista.
Tortillat olivat täysjyvävehnää, niitä en ottanut, vaan kokosin
annokseni suoraan lautaselle. Lapseni taas söi pelkkiä tortillaleipiä,
mikään muu ei kelvannut.
Mä olen ostanut parsakaalin siemenet Ruohonjuuresta. Nehän on aika riittoisia joten en ole pitänyt hintaa niin hirveän pahana.
VastaaPoistaOlen kasvattanut parsakaalin siemenet mullassa versoiksi asti. Iduissa taas on ikävää se kuori, joka ei oikein ota irrotakseen. Olen kylvettänyt valmiita parsakaalin ituja samalla tavalla kuin sinimailasen ituja ja sillä tavalla saanut valtaosan kuorista irti, mutta onhan siinä työtä.
Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä katsomassa Ruohonjuuresta. Minä syön yleensä ne kuoretkin ja minusta noissa Silmusalaatin iduissakin on kuoret mukana.
PoistaTäytyy munkin kokeilla niiden kuorien syömistä. Aika vahva se parsakaalin maku on kuitenkin, joten ehkä sitä kuorta ei edes huomaa..
PoistaAinakin Turun Ruohiksesta löytyy Germlinen parsakaalin siemeniä. Ja aina voi tilata Ruohonjuuren nettikaupasta vaikka isomman satsin kerralla:
http://kauppa.ruohonjuuri.fi/parsakaalin-siemenet-idatykseen/GERMLI-3465511107155/dp
Pitääkin ostaa noita, kun seuraavan kerran käyn Ruohonjuuressa.
Poista