Tämän viikonlopun lämminruokana tein ihanaa myskikurpitsakeittoa. Myskikurpitsa oli minulle ihan uusi tuttavuus, en ole tehnyt siitä ennen mitään ja tuskin olen sitä maistanutkaan.
Keiton kanssa tein kikhernekrutonkeja. Ne paahtuivat uunissa samaan aikaan bataatin ja
myskikurpitsan kanssa. Kikhernekrutonkien tulisuus ja purutuntuma sopi kuin
nenä päähän makean keiton kaveriksi. Vieläkin muistelen mitään hyvä yhdistelmä
oli, varsinkin näin kurkkukipuisena se oli aivan täydellistä. Voisipa joka
päivä olla lämminruokapäivä!
Huomaan, että bloginikin keskittyy aina vain enemmän gluteenittomiin vegaaniruokiin, vaikka blogin pitäisi kertoa elävästä ravinnosta. Hmm… Ehkä se kertoo siitä, että näin marraskuun pimeydessä ja jatkuvassa pikkuflunssassa alan olla todella kyllästynyt elävään ravintoon, ainaisiin linssinituihin sekä paprikan ja kurkun paloihin.
Kesällä ja syksyllä elävä
ravinto toimii hyvin, mutta näin talvella en voi kuvitella mitään parempaa kuin
kasviskeitot ja lämpimät kasvispadat kookoskermalla. Helppohan Clementien on
siellä Floridan lämmössä hehkuttaa elävää ravintoa. Saisivat tulla välillä
tänne Suomen talveen ja näyttää vähän mallia, miten täällä elellään
raakaruoalla ilman hedelmiä talven yli kyllästymättä.
Toivottavasti maistui! Se oli tosiaan hieman hankala kuoria, mutta itse käytän juustohöylää kaiken kuorimiseen, niin porkkanoiden kuin pottujenkin :)
VastaaPoistaKiitos vaan hyvästä reseptistä ja ylipäätään siitä, että blogisi ansiosta tulin edes oikeastaan tietoiseksi koko myskikurpitsasta :)
Poista