perjantai 20. marraskuuta 2015

Paha maito

Minulta on muutaman kerran kysytty, että mikä siinä maidossa on niin pahaa. Lisäksi on ihmetelty, mistä saan kalsiumia ja miten huonoon kuntoon luustoni nyt meneekään. En ole saanut aikaiseksi kirjoittaa aiheesta postausta, mutta vastaan nyt näin helposti linkkaamalla tähän eilisen Kauppalehden uutisen.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/harvardista-kuuluu-kummia-maito-tappaa/t6U2SwEb?ref=iltalehti:21d2&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.52478248.1823904766.1431412342 

Tässä toinen juttu aiheesta:
http://www.hs.fi/tiede/a1414474157963?jako=8d35513eb9b182e97cfc703095afe89b&ref=og-url

Mitä mieltä itse olette? Käytättekö maitotuotteita?

4 kommenttia:

  1. En käytä maitotuotteita kalsiumin saantiin mutta kahviin kyllä syyllistyn laittamaan lehmänmaitoa. Kalsiumia saan reippaasti esimerkiksi kauramaidosta, vihanneksista, pavuista ja tofusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manteleissakin on paljon kalsiumia, jossain luki että puoli desiä manteleita riittää kattamaan päivän kalsiumin tarpeen. Tietty seesaminsiemenissä on kanssa ja aika usein käytänkin itse tehtyä tahinia kräkkerin päällä.

      Poista
  2. Kiitos näistä linkeistä. Hyvä aihe.
    Aina on vastenmielistä tajuta, miten paljon ravintosuositusten ym vastaavien takana puhuu pelkkä rahanahneus. Totuutta voi vääristellä loputtomasti. Meijeriteollisuus, sokeriteollisuus, lääkefirmat...
    Itse en käytä maitotuotteita ja viljatuotteitakin kohtuu vähän. Nuo "mistä saat tarpeeksi kalsiumia / vitamiineja / proteiineja" -kyselyt ovat kyllä hyvin tuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Usein niitä tosiaan kysytään, tosin itsekin ajattelin ennen niin, että kalsiumia saa vain maitotuotteista.

      Poista