Teen noin 3-4 kertaa
viikossa kräkkereitä ja syön ne aina melkein heti, niin hyviä niistä tulee.
Idean reseptiin löysin jostain blogista tai raakaruokakirjasta, mutta en nyt
yhtään muista, että mistä. Muokkasin siitä sitten helpomman ja nopeamman
version ja lisäsin raaka-aineisiin mm. kesäkurpitsaa.
Näistä käytän mieluiten sanaa leipäset, koska ne ovat aika pehmeitä ja muistuttavat enemmän sämpylää kuin kovaa kräkkeriä.
Näistä käytän mieluiten sanaa leipäset, koska ne ovat aika pehmeitä ja muistuttavat enemmän sämpylää kuin kovaa kräkkeriä.
Leipästen teko etenee
näin.
1. Kuorin yhden porkkanan
ja puolikkaan kesäkurpitsan. Raastan ne sähköisellä raastimella.
2. Laitan Personal
Blenderin kippoon pari desiä manteleita ja noin 5 rkl vaaleita pellavansiemeniä
ja jauhan ne jauhoksi.
3. Laitan raasteet ja
pähkinäpellavajauheen taikinakulhoon. Lisään sekaan puoli ruokalusikallista
juoksevaa hunajaa (voi toki laittaa enemmänkin, jos ei pelkää sokeria), puoli
teelusikallista inkiväärimaustetta ja puoli teelusikallista kanelia sekä
teelusikan himalajansuolaa.
4. Laitan Personal Blenderin
kippoon idätettyä ja kuivatettua tattaria ja jauhan sen jauhoksi.
5. Laitan osan
tattarijauhosta taikinakulhoon ja alustan taikinaa käsin. Lisään tattarijauhoja
niin paljon, että saan taikinasta helposti muotoiltavan. Taikina ei tarvitse
mitään nestettä, koska sitä irtoaa raasteista tarpeeksi ja lisäksi seassa on
hunajaa.
6. Kun taikina on
helposti muotoiltavaa, teen siitä pyörylöitä Teflexin päälle kuivuriin. Valmiitten
leipästen päälle painalen auringonkukansiemeniä. Kuivaan leipäsiä 41 asteessa. Käännän ne noin
tunnin kuivatuksen jälkeen, jolloin poistan myös Teflexin välistä. Leipäsiä on
kiva syödä myös kuivatuksen aikana vielä hieman pehmeinä ja lämpöisinä.
Leivän päälle sopii
vaikka itse tehty mantelivoi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti