tiistai 16. joulukuuta 2014

Paastoa ja pestoa

HHI-elämäntavassa paastotaan kerran viikossa 24 tunnin ajan. Tarkoitus ei ole olla vesipaastolla, sillä versopitoisia vihermehuja saa juoda monta kertaa päivässä. Itse paastoan yleensä edellisestä iltapäivästä seuraavaan aamupäivään, jolloin paastosta tulee noin 20 tunnin pituinen. En tee ylimääräisiä vihermehuja, koska minusta on jo ihan tarpeeksi työlästä tehdä päivittäiset aamu- ja iltamehut. Paastossa on se hyvä puoli, että saa hetkeksi hengähtää välillä aika työläidenkin ruokien valmistamisesta ja paaston jälkeen myös ikävämmän makuiset ruoat maistuvat taas paremmilta, kun on nälkä.

Minipaastoja pidetään tämän lisäksi joka päivä. Aamupala korvataan vihermehulla ja ensimmäisen ateria syödään vasta 11-12 välillä. Tällöin joka päivä tulee pidettyä 14-16 tunnin paasto.
Veden ja muiden nesteiden juomisen ajoitus on myös tärkeää. Ennen syömistä pitäisi olla tunti juomatta ja samoin kaksi tuntia syömisen jälkeen. Tätä on joskus vaikea noudattaa (etenkin kesällä), jos on kova jano. Ruokailun aikana ei saa juoda. Tämän vuoksi en koskaan ota vesilasia ruokapöytään, ettei siitä tulisi vahingossa juotua.

Edellisestä leivänpäällispostauksesta jäi muuten puuttumaan yksi lempipäällysteeni, jota teen usein eli pesto.


P.S. Olen muuten saanut innokkaan apurin mehujen tekoon. Kohta 3-vuotias poikani oikein innolla aina odottaa, koska aletaan tehdä taas mehua. Hän haluaa pestä selleriä ja kurkkua, leikata kanssani sitruunaa, laittaa mehukoneen päälle ja pudotella valmiiksi leikattuja vihannespaloja, vehnänorasta ja versoja mehukoneeseen. Sitten hän innoissaan kommentoi "pestään selleriä", "siitä tulee vihreetä" ja "nyt on valmista". Mehua hän ei ole vielä uskaltanut maistaa, vaan sanoo, että "äiti juo mehun".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti