tiistai 23. helmikuuta 2016

Päivä jonka tulen muistamaan

Olen niin onnellinen nyt! Minulla oli aikaistettu 3-vuotiskontrollivastaanotto tänään. Jouduin/pääsin nimittäin aivojen mri-tutkimukseen, koska minulla on ollut marraskuusta alkaen toispuolista päänsärkyä joka ikinen päivä. Särkyyn on liittynyt myös niskajumia ja hartiajumia, mutta kaikesta OMT-fysioterapiasta huolimatta särky oli jokapäiväistä, aika lievää tosin. Triplanegatiivinen syöpä on siitä ilkeä rintasyövän alalaji, että se saattaa hyökätä ensimmäisenä juuri aivoihin. Yleisimmät leviämispaikat tässä syöpätyypissä ovat keuhkot ja aivot. Luustoon syöpä leviää ensimmäisenä vain noin 10 % tapauksista.

Tänään sain kuulla, että aivokuva oli täysin normaali! Voi sitä helpotuksen määrää, sitä ei voi sanoin kuvailla. Samalla otettiin myös 3-vuotiskontrollin verikokeet, jotka olivat oikein hyvät nekin, onneksi. Laitan arvot tähän alle. 


23.2.16
9.11.15

B-leuk (valkosolut)
4,6
5,8
(3,4-8,2)
B-hb (hemoglobiini)
134
120
(117-155)
B-Trom (trombosyytit)
188
187
(150-360)
P-Alat (maksa)
10
13
(10-45)
P-AFOS (luusto ja maksa) 
60
60
(50-90)


Ultra ja mammo ovat maaliskuussa, mutta niitä en stressaa nyt yhtään, kun saatiin nämä pahimmat alta pois. 

15.5 tätä vuotta minulle tulee jo kolmas vuosi täyteen terveenä syövän jälkeen. Se on hienoa se. Poikani on kasvanut tässä ajassa 1-vuotiaasta nelivuotiaaksi reippaaksi ja iloiseksi pojaksi ja on ollut todella ihanaa saada olla hänen elämässään mukana nämä tärkeät vuodet. Toivottavasti niitä tulisi vielä paljon lisää. Onkologi sanoi, että näiden vuosien myötä paranemisennusteeni on jo ainakin 80 %. Vau, mikä luku! 

Triplanegatiivisessa syövässä suurin osa uusiutumisista tapahtuu ensimmäisen kolmen (tai neljän) vuoden sisällä, joten se hyvä puoli tässä syöpätyypissä on, että pelkäämistä ei tarvitse jatkaa yhtä kauan kuin hormonipositiivisessa syövässä, jossa uusiutuminen saattaa tapahtua vasta 10 vuoden päästä. Triplanegatiivisessa syövässä se on käytännössä mahdotonta.

11 kommenttia:

 1. Upeaa Lotte! Tuhannesti onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ja onnea teidän uuteen kotiin! Seurailen blogiasi, vaikka en yleensä jaksakaan kommentoida. Nukuin viime yönä kaksi tuntia, kun jännitti nuo tulokset niin ja pariin päivään ei ole ruoka maistunut.

   Poista
 2. Suvi_B23.2.16

  Upeita uutisia, iloitsen kanssasi!

  VastaaPoista
 3. VAU! Miten hyviä uutisia, onnea teidän koko perheelle, varmasti suuri helpotus kuulla, että sait noin hyvät tulokset :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä suuri helpostus, en olisi halunnut lapselleni mitään pahaa kertoa tilanteestani ja nyt ei tarvitsekaan :)

   Poista
 4. Mahtavia uutisia! Onnea! <3

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5.3.16

  Hieno juttu, onnea myös:)!Samalla kiitos blogistasi ja hurjan hyvistä ohjeista!Mukava, että jaksat päivittää!Aina välillä käyn kurkkaamassa kuulumisiasi ja etsimässä ruokavinkkejä :).
  Kaisa

  VastaaPoista
 6. Anonyymi18.9.18

  Vanha juttu mutta lisään tähän että harvinaista muttei mahdotonta. Nimimerkillä kokemusta on että uusiutui juurikin 10v kohdalla triplanega.

  VastaaPoista