keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Raakaruoan reseptikirjoja

Nyt kun tämä raakaruokainnostus on vähän hälvennyt ja alkaa tuntua, että syön aina samoja ruokia, aloin lukea jo aiemmin lukemiani reseptikirjoja ja nettisivuja uudestaan, josko löytäisin niistä lisää inspiraatiota ja löysinkin! Nyt olen kokeillut jo monia uusia juttuja, joista kirjoittelen tarkemmin myöhemmin. Olen tehnyt mm. raakaa kaurajogurttia, mysliä, salaatinkastiketta, pinaattipiirakkaa ja punajuurimureketta.

Laitan tähän nyt vähän listaa hyviksi kokemistani reseptikirjoista:

Mea Salo: Hellaton kokki
Outi Rinne: Raakaruoka-aika!
ERY: Raakaa meininkiä
Anna Maria Clement & Kelly Serbonich: Healthful Cuisine
Elsa Ervamaa: Elävä ravinto
Ann Wigmore: Elävän ravinnon ruokaohjeita


Hyviä nettisivuja:
http://www.elavaravinto.fi/
http://raakaravinto.weebly.com/

ERY:n jäseneksi kannattaa myös liittyä, koska silloin saa monta kertaa vuodessa ilmestyvän lehden, joka sisältää kaiken muun lisäksi myös paljon hyviä reseptejä.

9 kommenttia:

 1. Ninni12.2.15

  Tajusin hiljattain, etten pysty tekemään siemenmaitoja ja esim. raaoista juureksista soseita, jos en hanki kunnon blenderiä. Olen käyttänyt pehmeiden ainesten viher- ja marjasmoothieden tekoon nykyistä ihan käypää Electroluxin sekoitintani, mutta kaipamiani siemen-pähkinätahoihin se ei pysty. Vehnänorasmehua varten hankin kesällä Solostarin, jolla puristan joskus myös porkkana- ja punahuurimehua, mutta se ei toimi siementen osalta. Lisäksi oon käyttänyt Bamix-sauvaani, mutta se on hankala isompien määrien kanssa.. enkä sitä ole uskaltanut siemeniin/pähkinöihin edes kokeilla. Nyt mietin, ukaltaisinko satsata osamaksulla Vitamixiin. Sen nimeen näyttää raakaruokailijat vannovan :) Jauhaako sinun Vitamixisi ihan yhdella perussetillä kaikki siemenet yms? Huomasin laitteen myyjän sivulta, että tarjoavat lisähintaan ns. kuiva-aineille tarkoitettua lisäosaa. Tarvitseeko sitä? Toinen asia on kräkkereiden teko. Mulla on n. 20v, vanha kuivuri Evermat, joka on ollut käyttämättä kaapissa suurimman osan ajasta ja jonka meinaan testata, toimiiko. Arvokkaita sijoituksia, jotka olis kuitenkin välttämättömiä, jos meinaa saada ruuasta monipuolista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kannu, mikä Vitamixiin kuuluu ei jauha kuiva-aineita tai pähkinöitä ilman lisättyä nestettä. Itse käytän Personal blenderiä pähkinöiden ja siemenien jauhamiseen. Vitamixilla onnistuu tosi hyvin siemenmaitojen teko ja kaikenlaiset kastikkeet, tahnat ja keitot. Sillä saa esim porkkanasta ja nesteestä sileää keittoa. Jauhamiseen tarvitsee sitten sen lisäkannun, mutta itse en sitä hankkinut kun mulla on se toinen blenderi, jolla voi jauhaa.

   Poista
 2. Jos sulla on solostar 3 niin siihenhän tulee se toinen puristinosa, jolla voi tehdä esim. murekkeita ja tahnoja. Itse olen laittanut sen kautta menemään esim siemeniä ja punajuurta murekkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninni13.2.15

   Minulla on Solostar 3. En ole sitä toista puristin-sihtiä käyttänyt ollenkaan.. Hyvä vinkki. Testaan heti jotain mureketta. Murekkeenhan voisi jalostaa raakakeitoksi, jos siihen lisää puristuksen jälkeen nestettä. Minkäkokoisia/mitä siemeniä sillä uskaltaisi jauhaa? ei varmaankaan esim. manteleita? ja pitääkö ne olla liotettuja? Toinen juttu: kasvatatko vehnänoraasi itse? Minä en ole rohjennut siihen ryhtyä, kun sitä on mainostettu työlääksi ja erityistä taitoa vaativaksi, ja nyt on paljon muutakin. Ostan vehnänoraani Raakatorin kautta, 1kg oraspussi, suoraan kasvattajan tilalta maksaa 27e ja säilyy n. viikon jääkaapissa... mutta tulee melko arvokkaaksi.

   Poista
  2. Olen jauhanut sillä ainakin liotettuja auringonkukansiemeniä ja ehkä myös liotettuja manteleita, mutta siitä en ole ihan varma. Nehän kyllä pehmenee liotuksessa. Ostan vehnänoraan valmiina, 500 g viikossa ja lisäksi juon jauheesta tehtyä mehua. Ostan myös versot valmiina. Olen myös kasvattanut vehnänorasta ja varsinkin keväällä ja kesällä se kasvaa oikein hyvin ja nopeasti. Ongelmana siinä on vain se että sitä pitäisi kasvattaa ihan hurjat määrät, tarvisi paljon työtä ja tilaa.

   Poista
 3. Anonyymi13.2.15

  Odotan innolla mainitsemiasi ruokia. Suolaiset piirakat kiinnostavat kovasti. Ihanan inspiroiva blogi. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä yksi aiempi piirakkaohje http://taistelutahto.blogspot.fi/2014/09/syksyinen-sienipiiras-raakana-tottakai.html

   Poista
 4. Anonyymi23.2.15

  Ihan tavallisella Moulinex-blenderillä sai tehtyä seesaminsiemenpirtelöä.Wilfan tehosekottimella saa myös minkä tahansa omenan kokonaisena muusiksi.n 100e.En ole ihan varma että miksi ei - ammattimainen ruoanlaittaja tarvitsisi välttämättä Vitamixin. Mitä sillä saa tehtyä mitä ei testivoittaja Wilfalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, koska en ole ikinä kokeillut Wilfaa.Saako Wilfalla porkkanasta raakakeittoa?

   Poista