Maku oli oikein hyvä. Ainut vaan että oli pakko laittaa vähän ketsuppia päälle (eli sokeria), koska olen tottunut, että makaronilaatikon kanssa syödään ketsuppia. Täytyykin seuraavaksi etsiä joku terveellinen itsetehdyn ketsupin resepti.
Ainekset |
Menossa uuniin. kaurakermat ja vesi vain päälle vielä |
Todella helppo makaronilaatikko (Vegaanihaaste)
4 annosta
- vuoan voiteluun 1 rkl rypsiöljyä tai vegaanista margariinia
- 400 g (gluteenittomia) makaroneja
- 2 dl soija- tai herne- tai härkäpapurouhetta
- 4 dl kaura*- tai soijakermaa
- 8 dl vettä
- 1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna (tai suolaa sopivasti)
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl kuivattua persiljaa tai oreganoa
- 1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa ainekset vuokaan (makaronit sellaisenaan kuivina) ja sekoita. Paista laatikkoa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Valmis! |
* Kuvassa oleva kaurakerma ei ole 100-prosenttisesti glueenitonta (ks. kommentit)
Jos sinulla on keliakian vuoksi gluteeniton ruokavalio, niin Oatlyn tuotteet eivät ole gluteenittomia.Tuotteet, joihin on merkitty ”gluteeniton”, saavat sisältää korkeintaan 20 pmm. Oatly-tuotteet sisältävät vähemmän kuin 100 ppm (100 mg/kg per tuote) gluteenia vehnästä, ohrasta tai rukiista. Se on rinnastettavissa tuotteisiin, joihin saa merkitä ”Erittäin alhainen gluteenipitoisuus” ja jotka saavat sisältää korkeintaan 100 ppm gluteenia.
VastaaPoistaKiitos tiedosta! Lisään tästä merkinnän tuohon reseptiin. Minulle ei onneksi ole keliakia, niin en ole noin tarkasti näitä asioita selvittänyt, mutta on tietysti väärin sanoa jotain reseptiä gluteenittomaksi jos se ei sitä täysin ole.
VastaaPoista