perjantai 21. helmikuuta 2020

Kikherne-perunakastike

Tein tänään tosi hyvää kastiketta ihan vain niistä aineksista, joita kotona sattui olemaan. Hyvän kastikkeen salaisuus piilee mielestäni mausteissa. Kun paistaa aluksi sipulia ja mausteita oliiviöljyssä, voi lopuksi heittää joukkoon melkein mitä vain, ja hyvää tulee. Parhaiten tällainen kastike sopii basmatiriisin kanssa, mutta kvinoa on toinen hyvä vaihtoehto.

Kastikkeeseen voi valita näistä eri vaihtoehtoja: bataatti, peruna, kukkakaali, parsakaali, maa-artisokka, kirsikkatomaatti, pinaatti, porkkana, tofu, kikherne, valkopapu, kidneypapu tai mustapapu.
Teen nyt reseptin niillä aineksilla, joita on kuvan kastikkeessa.


Kikhernekastike

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chiliä tai cayennea
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl inkivääritahnaa
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
1 tl himalansuolaa
1 tl mustapippuria

4 perunaa
4 maa-artisokkaa
1 porkkana
6 kirsikkatomaattia
1 paketti kikherneitä (valuta liemi ensin pois)
1 prk kaurakermaa

Kaada öljy pannulle ja paista mausteita ja sipuleita ensin öljyssä. Pilko kaikki kasvikset ja lisää öljy-mausteseokseen paistumaan. Kun kasvikset ovat paistuneet, lisää pannulle hieman vettä ja kaurakerma, niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kikherneet ja tomaatti. Anna kiehua hiljalleen niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa riisin tai kvinoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti