lauantai 7. maaliskuuta 2020

Vegaaninen ja gluteeniton nachovuoka

Tämä on herkullinen viikonloppuruoka. Lapseni joka ei pidä porkkanasta söi sitä tässä tietämättään, vaikka yleensä huomaa pienetkin porkkanaraasteen muruset vaikkapa pastakastikkeen joukossa.

Tässä vegaanisessa nachovuoan versiossa jauhelihan tilalla voi käyttää esimerkiksi härkistä, nyhtökauraa, kidneypapuja tai soijarouhetta. Itse käytin Karviaisten tilalta saamaani härkäpapurouhetta. Syön nykyään arkena päivittäin soijatuotteita, joten käytän mielelläni soijarouheen tilalla härkäpapurouhetta.

Nachovuoka menossa uuniin

Vegaaninen nachovuoka

pussillinen maissilastuja
2 dl härkäpapurouhetta
1 prk salsakastiketta
(paprikakuutioita)

Juustokastike:
3 perunaa
2 porkkanaa
1 dl oliiviöljyä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
puolen sitruunan mehu
suolaa
hiukan cayennepippuria

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja laita veteen kiehumaan.
Laita vettä kiehumaan myös toiseen kattilaan ja keitä siinä härkäpapurouhe.
Lisää härkäpapurouheen keitinveteen vähän suolaa ja etikkaa. Valuta kypsä härkäpapurouhe ja anna vetäytyä.

Kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet, lisää kattilaan loput juustokastikkeen ainekset ja seoseuta sileäksi sauvasekoittimella.

Levitä maissilastut leivinpaperin päälle pellille. Lusikoi maissilastujen päälle salsakastike ja keitetty härkäpapurouhe. Kaada päälle juustokastike.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Nachovuokaa, hapankurkkua, paprikaa ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti