sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vihermehu

Vihermehureseptini on pysynyt viimeisen puolen aikana aika lailla samana. Tällaiset mehut teen siis joka aamu ja ilta, niin arkena kuin viikonloppunakin.

-       3 luomusellerinvartta
-       puolikas kurkku
-       mehut puolikkaasta sitruunasta
-       herneenversoja (noin puoli litraa)
-       1 cm * 1 cm pala luomukurkumaa
-       2 cm * 2 cm pala inkivääriä
-       muutama parsakaalin nuppu tai lehtikaalin lehti
-       (välillä heitän sekaan myös yrttejä tai salaatinlehtiä)

Mehuainekset

Näiden päälle teen vielä vihermehun vehnänoraasta. Vehnänoraan puristaminen viimeiseksi siistii mehusihdin aika hyvin ennen pesua. Rasittavimmat vaiheet mehunteossahan ovat kokoaminen, vihannesten pesu ja pilkkominen sekä erityisesti mehustimen kaikkien osien peseminen. Itse mehustus on mukavaa ja helppoa puuhaa. Olisi kiva, jos joku keksisi joskus sellaisen mehustimen, joka puhdistaisi itse itsensä. Mehustimeni on yksikairainen puristin ja merkiltään SoloStar 3. Tällä mehustimella voi tehdä myös pateita ja murekkeita, mutta tätä toimintoa olen käyttänyt vain pari kertaa.


Valmis mehu

Herneenversot ja vehnänoraat ostan viikottain tukusta. Niitä en ole jaksanut alkaa kasvattelemaan enää sen jälkeen, kun huomasin paljonko tarvittavien määrien kasvatus vaatii työtä.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi18.10.15

  Kiitti tästä ohjeesta! Olenkin miettinyt mitä vihermehuusi tarkalleen ottaen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli hyödyllinen postaus :)

   Poista
 2. Anonyymi22.10.15

  Miten paljon ostat versoja viikoittain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan 500 g herneenversoja ja 500 g vehnänorasta joka maanantai. Lisäksi käytän vehnänorasjauhetta ja Green superfood -jauhetta.

   Poista
  2. Suvi_B26.10.15

   Kuulostaa tehokkaalta :) Muistaakseni tilaat versot, miten saat ne sinne Keha III ulkopuolelle? Ma olen toistaiseksi loytanyt vain sellaisia, jotka jakelevat Keha III sisapuolelle (how boring).

   Poista
  3. Haen ne kerran viikossa Vihannespörssistä, joka on paikkakunnallani. Tai oikeammin haetutan. Eli isäni tai mieheni hakee ne minulle autolla maanantaisin. Itse olisi niitä vähän hankala jollain bussilla hakea, mutta kiva kun saan siinä ihan aina apuja. Eli kiitos heille samalla! Ja toki kiitos myös Vihannespörssille että suostuivat tällaiseen erityisjärjestelyyn, kun tietääkseni myyvät lähinnä firmoille.

   Poista
 3. kuinka paljon käytät vehnänorasjauhetta ja grreen superfoodia?Mitä siinä on? Mitä mieltä olet vehnänorasmehujauheesta?Minullakin tuo vehnänoraiden hakeminen on hankalaa ja sen takia yritän niitä nyt myös kotona kasvattaa, mutta olen huomannut saman ettei ne ihan itsellään kasva. Laitoin osan altakasteluruukkuun, jos ei tarvitsisi niin paljoa kastella.Mitäköhän vehnänorasmehussa on? sinkkiä? superoksidismutaasia?Miksiköhän se on niin tehokasta ja miksi orasjauhe ei tehoa yhtä hyvin? Esim.sinkkiä luulisi siinä olevan yhtä paljon? Olisiko imeytymisessä eroa eli tuoreesta mehusta imeytyisi paremmin esim c-vitamiinin ansiosta?

  VastaaPoista