maanantai 12. lokakuuta 2015

Tattarigranola

Olen vihdoin löytänyt hyvän ja helpon välipalan töihin, tattarigranolan. Idean löysin Mielekkäät eväät -kirjasta. Tattarigranola on kuin mysliä, mutta syön sitä ilman pähkinämaitoa tai muuta nestettä. Kaadan sitä purkista mukiin ja syön lusikalla, samalla kun teen töitä tietokoneen ääressä. Granola täyttää hyvin hiilarivajettani, joka tulee siitä, että syön lähinnä kasviksia, jotain proteiinilähdettä (linssin idut) ja rasvaa (pähkinät ja öljy). Granola on myös terveellistä, koska se koostuu iduista, terveellisimmistä pähkinöistä ja runsaasta kurkumamäärästä, joka värjää koko granolan pirteän oranssinkeltaiseksi. 


Lisäsin granolaan hasselpähkinöitä ja siemeniä, joita ei alkuperäisessä reseptissä ollut ja lisäsin kurkuman määrää reippaasti. Kurkuma ei maistu juuri miltään, mutta on etenkin syövän kannalta erittäin hyödyllinen ainesosa. Banaanijauhe on tässä tärkeä aineosa, koska se antaa granolalle tarvittavaa makeutta. Itse en laita sitä niin paljon kuin ohjeessa, koska yritän edelleen vältellä liikaa hedelmäsokeria, mutta mitä enemmän banaanijauhetta, sen parempi. 



Banaanijauhetta ostin Punnitse ja säästä -kaupasta, mutta jos sellaista ei ole paikkakunnallasi, sitä saa myös esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta ja Ruohonjuuren nettikaupasta hintaan. Banaanijauhe on aika riittoisaa. Lisään sitä myös raakalettuihin ja raakaan puolukkasurvokseen makeutta antamaan. Aika pieni määräkin tuntuu riittävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti