torstai 29. lokakuuta 2015

Reishi eli lakkakääpäKuten olette ehkä huomanneet innostun helposti uusista superfoodeista varsinkin, jos niillä on jossain (epämääräisissäkin) tutkimuksissa todettu olevan hyötyä syöpää vastaan. Tällä kertaa innostuin reishistä (lakkakääpä) ja ostin tällaisia reishijauhepusseja. Hinta on toki aika suolainen, mutta jos tällä saa muutaman syöpäsolun apoptoosin ja stressin vähenemään, niin tuote on mielestäni hintansa väärti.

Olen laittanut tätä jauhetta smoothien sekaan, chiavanukkaseen ja juonut lämpimänä mantelimaidon kera. Yksistään veteen sekoitettuna tämä on mielestäni hiukan liian makeaa (Stevialla makeutettu), mutta smoothieisiin sopii hyvin. 

Reishi on kääpäsieni, jota on pitkään käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin kiinalaisessa lääketieteessä. Reishin polysakkaridit tukevat immuunipuolustusta. Reishin sanotaan muun muasssa  lieventävän stressiä, suojaavan ihoa ja parantavan unenlaatua, mutta tärkeintä tietysti tämän blogin kannalta on se, mitä tutkimuksia reishistä ja syövästä on tehty. 

On olemassa näyttöä, että reishistä (Ganoderma Lucidum) eristetyt ainesosat voivat aiheuttaa apoptoosin (ohjelmoidun solukuoleman) laajassa määrässä erilaisia syöpäsoluja koeputkessa testattuna. Suurin osa sytotoksisista vaikutuksista näyttää välittyvän triterpeenien välityksellä, mutta osa vaikutuksesta voi tulla myös reishin polysakkaridien aiheuttamasta immuunijärjestelmän piristyksestä ja solunsisäisen signaloinnin säätelyhäiriöistä. Hiiritutkimuksissa on saatu samanlaisia tuloksia, ja alustavia positiivisia tuloksia on saatu myös ihmiskokeista. (Lähde.)  

Shanghaissa tehdyssä tutkimuksessa yli puolet (58 %) rintasyövästä selviytyneistä kertoi käyttäneensä reishiä säännöllisesti.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi29.10.15

    Suolaisesta hinnasta puheen ollen,onko jokin syy miksi et syö tuota halvempaa(?)jauhetta samassa nettikaupassa:150g 15e?

    VastaaPoista
  2. Syynä lähinnä se, että siinä on pelkkää lakkakääpää, kun näissä jauhepusseissa on muitakin ainesosia käävän makua peittämään, esim. anista, minttua j alakrtisanjuurta. Eli pelkään että tuo olisi niin pahaa, etten saisi sitä pelkän mantelimaidon kanssa alas. Jos jollain on kokemuksia niin kertokaa.

    VastaaPoista