maanantai 16. helmikuuta 2015

Taas vegaaniruokaa

 
Viikonloppuna kokeilin taas uutta vegaaniruokaa. Lainasin kirjastosta viime vuonna ilmestyneen Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjan ja kokeilin siitä reseptiä sivulta 96 eli kikhernepinaatticurrya. Tähän tuli kikherneitä, tuoretta pinaattia, punasipulia, kookosmaitoa ja tomaattimurskaa sekä paljon hyviä mausteita, mm. inkivääriä ja currya. Keitin tähän kaveriksi vielä kvinoaa ja ruokanautinto oli täydellinen. Söin varmaan kolme annosta. Olen yleensä tosi nälkäinen lämminruokapäiväni ja voisin jatkaa syömistä loputtomiin. Kun on koko viikon syönyt pelkkää salaattia ja raakoja kasviksia, osaa todella arvostaa vähän täyttävämpää ruokaa.



Vegaanireseptikirjoja on kiva selailla ja miettiä, millä herkuttelisi seuraavaksi. Toki suurin osa ruoista on sellaisia, joita en voi syödä edes lämminruokapäivänäni, koska ne sisältävät esimerkiksi vehnäjauhoa, perunaa, soijarouhetta tai hedelmiä. Siispä on kiva, kun joukosta löytää tällaisia helmiä, jotka ovat tuunaamattakin vegaanisia, gluteenittomia ja sokerittomia.


Vielä kun löytäisi jostain sellaisen keittokirjan, jossa olisi vain vegaanisia, gluteenittomia ja sokerittomia reseptejä, raakana ja lämmitettynä. Kaikki suomenkieliset raakaruokakirjatkin sisältävät enimmäkseen reseptejä, joissa käytetään hedelmiä ja marjoja. Esimerkiksi kaikkiin tuorepuuroihin laitetaan banaania tai kuivahedelmiä ja raakakakkuihin taateleita ja hunajaa. Myös lähes kaikkiin salaattikastikeresepteihin tulee hunajaa tai agavenektaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti