maanantai 1. helmikuuta 2016

HHI-elämäntapa pähkinänkuoressa

  Itsepuristettua tuoretta vehnänorasmehua 0,5 dl aamulla ja illalla.

  Itsepuristettua vihermehua 4,5 dl aamulla ja illalla (ainekset kurkkua ja selleriä 50 %, auringonkukanversoja ja/tai herneenversoja 50 %).

  Kaikki kasvikset mieluiten luomuna.

  Ruokana itu- ja versopainotteiset salaatit, levät, siemenmaito, smoothiet ja kylmät keitot, kräkkerit, kastikkeet, idätetyt siemenet ja pavut (paitsi soija ja mustapapu).

  Syöpäpotilailta on kaikki hedelmät ja marjat kielletty niiden sisältämän sokerin vuoksi. Myös porkkanaa, punajuurta ja perunaa kannattaa pyrkiä välttämään.

  Syöpäpotilaiden kannattaa pysyä 100 % raakaravinnolla, mikä tarkoittaa että mitään ruokaa ei saa keittää tai lämmittää, eikä saa syödä myöskään mitään sellaista mikä on joskus keitetty tai lämmitetty (esim. leipä, kaurahiutaleet).

  Ruokavalio on vegaani (liha, kala, kanamuna ja maitotuotteet pois). Maidoksi voi tehdä itse seesammaitoa (jossa on luonnostaan hyvin kalsiumia) tai mantelimaitoa. Sokeri ja suola kokonaan pois. Myös hunaja ja siirapit kielletty. Stevia on sallittu makeutusaine, ja sitä kannattaa lisätä esim. tattaripuuroon ja seesammaitoon. Sokerittomaan ruokavalioon tottuu ajan kanssa eikä sokeria enää kaipaa.

  Ruokavalio on gluteeniton. Viljan tilalla käytetään idätettyä tattaria (raakana).

  Ruoanvalmistusvälineinä käytetään puristavaa mehustinta (esim. Green star, Solo Star), kunnon blenderiä (esim. Vitamix) ja kuivuria, jossa lämpötilan saa tarpeeksi alas (esim. Excalibur).

  Lisäravinteina kannattaa ottaa b12-vitamiinia, d-vitamiinia ja chlorellaa ja/tai spirulinaa. Vitamiinit eivät kuitenkaan saisi olla keinotekoisia.

  HHI:ssa on joka keskiviikko vihermehupaasto, jota he suosittelevat jatkamaan kerran viikossa.

  Liikunta on tärkeä osa elämäntapaa, etenkin jooga, trampoliinihyppely ja kuntosaliharjoittelu. Kuntosaliharjoitukset auttavat liialliseen laihtumiseen, trampoliinihyppely poistaa myrkkyjä kehosta ja laittaa lymfanesteet liikkeelle, jooga tuo liikkuvuutta ja mielenrauhaa.

  Infrapunasaunassa kannattaa käydä niin usein kuin mahdollista. Se poistaa myrkkyjä kehosta paremmin kuin tavallinen sauna. Esim. joissain kuntokeskuksissa on infrapunasauna, jota kannattaa hyödyntää muutaman kerran viikossa.

  Myös ihon kuivaharjaus poistaa myrkkyjä kehosta. Harjaus tehdään sydämeen päin.
  Hieronta ja akupunktio ovat myös tärkeitä hoitokeinoja.

  Kaiken a ja o on kuitenkin usko omaan parantumiseen, stressittömyys ja mielenrauha. Meditaatio ja muut rentoutumiskeinot ovat suureksi avuksi. Ennen kaikkea pitää olla vahva halu ja syy elää.

  Nämä ohjeet on tarkoitettu sellaiseksi ajaksi, jolloin ei ole sytostaattihoitoja menossa. Sytostaattien ja raakaravinnon yhteisvaikutuksista ei ole tietoa, joten en uskalla suositella näitä käytettäväksi samaan aikaan. Ainakaan vehnänorasmehua ei saisi mielellään käyttää hoitojen aikana, koska sillä on niin puhdistava vaikutus, että saattaa pahimmassa tapauksessa puhdistaa sytostaatitkin kehosta (jolloin ne eivät ehdi tekemään tehtäväänsä).

   Ei kommentteja:

   Lähetä kommentti