keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Vegaaninen palak paneer itse tehdyllä "juustolla"

Löysin burmalaisen tofun ohjeen täältä ja ajattelin heti, että se olisi hyvä vaihtoehto soijasta tehdylle tofulle. Olen ollut vähän huolissani siitä, kuinka usein syön nykyään soijatuotteita, joten ajattelin, että kikherneistä tehty tofu olisi terveellisempää ja saattaisi myös maistua ihan hyvälle. Tulin ajatelleeksi, että se sopisi hyvin palak paneeriin kotijuuston sijaan. Olen vähän kaivannut tätä intilaista lemppariruokaani ajalta ennen vegaaniuttani, ja nyt päätin itse tehdä sitä, "juustoista lähtien".
Burmalaisessa tofussa määrillä ei ole muuta väliä, kuin että kaikkia on suunnilleen sama määrä. Tofuun tulee vain kolmea aineososaa: kikhernejauhoa, kylmää vettä ja kuumaa kasvislientä ja kaikki näitä sama määrä. Itse valitsin määräksi 2 dl kutakin.

Tässä on 2 dl kikhernejauhoja ja 2 dl vettä sekä cayennepippuria, juustokuminaa ja suolaa. Sekoitin tasaiseksi.


Tässä vesi ja jauhot sekoitettuna tasaiseksi.


Tässä välissä tein 2 dl kasvislientä. Kun liemi kiehui, sekoitin kikhernejauhotaikinan kasvisliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sitten annoin lämmetä hellalla sekoitellen vielä vähän aikaa ja lisäsin hieman lisää vettäkin, kun taikina tuntui niin paksulta. Sitten kaadoin taikinan kelmulla vuorattuun vuokaan ja vein viilentymään parvekkeelle.


Juuston jäähdyttyä kylmäksi, poistin sen vuoasta ja leikkelin paloiksi. Paloista tuli yllättävän kiinteitä ja nättejä, vaikka tuo vuokaseos vaikuttikin aika epämääräiseltä.

Tässä paloja ennen paistamista.


Tässä palat pannulla paistumassa. Osa meni hieman rikki, mutta se ei palak paneerissa haittaa mitenkään.


Tässä valmiita "juustopaloja". Laitoin ne talouspaperin päälle, kun tuntuivat aika rasvaisilta.


Sitten päästiin itse kastikkeen tekoon. Reseptin otin jostain netin normaalista palak paneer -reseptistä ja vegaanistin sen.

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
raastettua tuoretta inkivääriä oman maun mukaan
2 ps pakastepinaattia
1 purkki kaurakermaa tai kookosmaitoa
suolaa, kurkumaa, pippuria

Aluksi hienonnetaan ja kuullotetaan sipulit öljyssä ja mausteissa (garam masala, juustokumina, inkivääri). Sitten lisätään mukaan jäinen pinaatti ja kuumennetaan kunnes se sulaa. Lopuksi kaadetaan pannulle kaurakerma ja paistetut "juustopalat". 


1 kommentti: