tiistai 5. huhtikuuta 2016

SokerihuijausOstin viikonloppuna raakasuklaanvalmistuspaketin, koska se oli hyvässä tarjouksessa. Suklaan makeutukseksi oli purkki agavesiirappia, mutta jätin sen pois ja laitoin tilalle 2 tl lähihunajaa. Tämä riitti oikein hyvin makeuttamaan 60 suklaakonvehtia. En ole ikinä ymmärtänyt miksi agavesiirappia suositaan niin paljon raakaruokailijoiden parissa. Se ei ole edes raakaa.

Tässä vähän listaa teille, jotka yritätte välttää sokeria, mitä kaikkea todellisuudessa tulisi jättää pois. Valkoisen sokerin jättäminen on hyvä alku, mutta itse asiassa nämä kaikki muutkin ovat sokeria ihan yhtä lailla ja ainakin itse pyrin välttelemään mahdollisuuksien mukaan näitä kaikkia. 

-       
-          glukoosi-fruktoosi-siirappi
-          kookossokeri
-          palmusokeri
-          raakaruokosokeri
-          rypälesokeri
-          hedelmäsokeri
-          agavesiirappi
-          vaahterasiirappi
-          riisisiirappi
-          siirappi
-          fariinisokeri
-          xylitoli
-          maltitoli
-          sorbitoli
-          mannitoli
-          taateli
-          banaani
-          hunaja
-          rusina
-          viikuna
-          sakkaroosi
-          melassi
-          inverttisokeri
-          muscovado
-          fruktoosi
-          ohramallas
-          intiaanisokeri
-          maitosokeri
-          maltodekstriini
-          sukroosi
-          dekstroosi
-          ksantaanikumi
-          vanilliinisokeri

Mitä mieltä olette? Mitkä kaikki itse miellätte sokeriksi?8 kommenttia:

 1. Huh, olipa pitkä lista :D Mä koitan just jättää nyt ainakin valkoisen sokerin, sekä vähentää vaahterasiirappeja yms, sekä hedelmäsokeria. Käytän kyllä esimerkiksi xylitolia leivonnassa, jossa se toimii aika hyvin!
  Huomaa kyllä nopeasti kun on jättäny sokerin vähemmälle kuinka makeilta esimerkiksi hedelmät maistuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huomaa ja sekin on jännä, että jos joskus erehtyy syömään vaikka palan banaania tai yhdenkin taatelin niin sen jälkeen on tyyliin koko seuraava viikko kova makeannälkä.

   Poista
 2. Anonyymi11.4.16

  Taateli, banaani, rusina tai viikuna eivät kyllä mielestäni kuulu listalle. Ne ovat kokonaisia hedelmiä, eikä niissä oleva sokeri ole eristetty kuten muissa tuotteissa eli niitä voisi löytää luonnossa sellaisenaan (jopa auringon kuivaamia hedelmiä). Toisekseen ihmiselle on luonnollista pitää makeasta ja siten kuuluukin olla ns. makeannälkä MUTTA nykyään ihmiset syövät karkkia, makeita leivoksia yms. hedelmien sijaan mikä ei tietenkään ole hyväksi tai luonnollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnosta voi löytää myös kärpässienen eli se ei ole oikein mikään peruste, että kaikkea mitä luonnosta löytyy voi syödä, mutta ymmärrän kyllä pointtisi.

   Poista
 3. Anonyymi11.4.16

  Eipä tiettenkään kaikki luonnosta lähtöisin ole tarkoitettu ihmiselle suuhun pantavaksi. Vertauksen tarkoituksena oli erottaa erotellut/prosessoidut ja valmiiksi kokonaiset sokerit toisistaan. Samoin kun vaikkapa oliivit tai oliiviöljy, joista jälkimmäinen ei enää ole luonnollisessa muodossaan. Oma näkemykseni on että kaikkia hedelmiä voi kyllä ihan huoletta syödä, koska niissä olevan sokerin mukaan on pakattu kuitua, vitamiineja yms. ja ihmiskeho tunnistaa ne itelleen sopivaksi ravinnoksi, toisin kuin vaikkapa valkoinen sokeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on ihan totta. Siinä olen ihan samaa mieltä, että kaikki joilla ei ole/ole ollut syöpää voivat kyllä huoletta syödä hedelmiä. Mutta jos haluaa tehdä kaikkensa, että syöpä ei saa ravintoa, niin varmaan kannattaa jättää ainakin banaani ja kuivahedelmät pois ruokavaliosta muutamaksi vuodeksi.

   Poista
  2. Anonyymi12.4.16

   Niin, ymmärrän kyllä että tuommoisessa tilanteessa ei halua ottaa turhia riskejä sokereiden kanssa, joten niiden välttely (myös tiettyjen hedelmien)voi olla ihan aiheellsita. Kiinalainen lääketiedekin taitaa suositella kehon puhdistamiseen/parantamiseen vastaavanlaista. Tärkeintä on että uskoo siihen mitä tekee ;) Toivon sinulle hyvää ja aurinkoisa kevättä!

   Poista
  3. Kiitos ja hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista