Viime viikonloppuna teimme aivan
ihanaa kukkakaalipataa. Olin tulossa kipeäksi ja kurkkuun sattui. Kukkakaalipadan
ihanat mausteet hoitivat kurkkua todella hyvin ja lämmittävät mausteet
lämmittivät kehoa pienessä kuumeessa, kun muuten tuntui koko ajan hiukan
kylmältä.
Tässä padassa on lähes kaikki ne immuunipuolustusta parantavat
ainekset, joita tarvitaan niin flunssan karkoittamiseen kuin syövän
uusiutumisen riskin vähentämiseen, eli paljon valkosipulia, sipulia, kaalia,
tomaattia, kurkumaa, inkivääriä, cayennea ja kanelia.
En muista, mistä olen
reseptin aikanaan löytänyt, mutta kirjoitan sen nyt tähän, koska tämä on niin
hyvää, että tätä teen toistekin.
Ainekset:
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta
inkivääriä
3 tomaattia
6 rkl öljyä
1 kukkakaali
1 tl kurkumamaustetta
0,5 tl cayennea
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kaardemummaa
4 laakerinlehteä
0,5-1 tl himalajansuolaa
Koristeluun paahdettuja
cashewpähkinöitä
Laita sipulit, tomaatit
ja inkivääri blenderiin ja soseuta pienellä teholla hieman rakeiseksi soseeksi.
Pilko kukkakaali pieniksi tai keskikokoisiksi nupuiksi. Paista kukkakaalipaloja öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne alkavat hieman ruskistua
ja pehmenevät (terveellisempi versio olisi höyryttää kukkakaali
kerroskattilassa). Poista kukkakaali kattilasta.
Paista tomaattisosetta,
kurkumaa ja cayennea öljytyssä kattilassa noin. 3 min. Lisää muut mausteet.
Siirrä kukkakaali takaisin kattilaan, sekoita ja kuumenna. Koristele pata
cashewpähkinöillä.
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista