sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Immuunipuolustusta vahvistava mausteinen kukkakaalipataViime viikonloppuna teimme aivan ihanaa kukkakaalipataa. Olin tulossa kipeäksi ja kurkkuun sattui. Kukkakaalipadan ihanat mausteet hoitivat kurkkua todella hyvin ja lämmittävät mausteet lämmittivät kehoa pienessä kuumeessa, kun muuten tuntui koko ajan hiukan kylmältä. 

Tässä padassa on lähes kaikki ne immuunipuolustusta parantavat ainekset, joita tarvitaan niin flunssan karkoittamiseen kuin syövän uusiutumisen riskin vähentämiseen, eli paljon valkosipulia, sipulia, kaalia, tomaattia, kurkumaa, inkivääriä, cayennea ja kanelia.

En muista, mistä olen reseptin aikanaan löytänyt, mutta kirjoitan sen nyt tähän, koska tämä on niin hyvää, että tätä teen toistekin.


Ainekset:
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
3 tomaattia

6 rkl öljyä
1 kukkakaali
1 tl kurkumamaustetta
0,5 tl cayennea
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kaardemummaa
4 laakerinlehteä
0,5-1 tl himalajansuolaa

Koristeluun paahdettuja cashewpähkinöitä


Laita sipulit, tomaatit ja inkivääri blenderiin ja soseuta pienellä teholla hieman rakeiseksi soseeksi. Pilko kukkakaali pieniksi tai keskikokoisiksi nupuiksi. Paista kukkakaalipaloja öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne alkavat hieman ruskistua ja pehmenevät (terveellisempi versio olisi höyryttää kukkakaali kerroskattilassa). Poista kukkakaali kattilasta. 

Paista tomaattisosetta, kurkumaa ja cayennea öljytyssä kattilassa noin. 3 min. Lisää muut mausteet. Siirrä kukkakaali takaisin kattilaan, sekoita ja kuumenna. Koristele pata cashewpähkinöillä.

1 kommentti: