torstai 28. heinäkuuta 2016

Gluteeniton vegaani ravintolassa

Rosson gluteeniton ja vegaaninen annos

Nyt on lomat vietetty ja töihin palattu. Lomalla otin tosiaan hieman rennommin ruokavalion ja mehujen kanssa, koska oltiin paljon reissussa ja puuhattiin kaikenlaista koko perheen voimin. Nyt olen palannut tiukempaan ruokavalioon tai ainakin yritän pikkuhiljaa siihen palailla.

Sain lomalta kaiken, minkä toivoinkin. Paljon rannalla ja luonnossa oloa, mustikoiden poimimista, mökkeilyä ja kauniita ilmoja ainakin välillä. Ennen kaikkea sain viettää useamman viikon lapseni ja mieheni seurassa ja lisäksi tavata kauempana sukulaisia ja muita läheisiä.

Lomalla kävin vain pari kertaa ulkona syömässä, koska oli niin paljon muuta tekemistä. Ravintoloissa käytiin vain Mikkelin reissulla. Ensin ihan perusketjuravintolassa Rossossa, koska sieltä sai koko perheelle sopivia ruokia eli lapseni kelpuuttamia nakkeja ja ranskiksia ja itselleni gluteenitonta ja vegaanista ruokaa. Annos oli ihan perushyvä ja täyttävä. Siinä oli tomaattikastiketta, munakoisoa ja falafelpyöryköitä. Alkusalaattipöydässä oli myös paljon papuja, mistä plussaa Rossolle.

Toinen mikkeliläinen ravintola oli Vilee, jonka lounaslistalla ei ollut mitään vegaanista, mutta pyynnöstäni he muuttivat yhden salaateistaan vegaaniseksi. Salaatti oli todella hyvää, pidin etenkin paahdetuista punajuurista ja kantarelleista. Täällä lapselleni ei löytynyt mitään syötävää, mutta hän jaksoi hienosti odottaa, koska seuraavaksi oli vuorossa Visulahti.

Ravintola Vileen gluteeniton ja vegaaninen salaatti

Kerran ehdin käydä Turussakin ulkona syömässä ja tällä kertaa kirjaimellisesti ulkona auringon paisteessa. Testasin Kirjakahvilan lounaan, jota en ole ennen kokeillut. Ruoka oli edullista, 5 €. Ruokana piti listan mukaan olla kikhernecurry, mutta kuten kuvasta näkyy, se ei ole kikherneitä eikä currya nähnytkään. Papujen vaihdos ei niin haitannut, mutta currymausteen puuttuminen kylläkin. Ruoka oli siis mautonta, mutta täyttävää eli ajoi kuitenkin asiansa.

Kasvisannoksissa käy usein niin, että ne ovat joko hyvän makuisia tai täyttäviä. Edellisen kuvan Vilee-ravintolan annos ei ollut mitenkään täyttävä, mutta todella hyvänmakuinen, kun taas tässä alemmassa kuvassa kävi toisinpäin. Olihan Kirjakahvilankin annos ihan ok:n makuinen, mutta tuntui kuin liemeen ei olisi lisätty mitään mausteita korianterin lehtiä lukuun ottamatta. Pitääkin testata Kirjakahvila joskus uudestaan, jos saisi erilaisen makuelämyksen. Siellä on vaan aika harvoin gluteenitonta ruokaa tarjolla. Ruoan lisäkkeenä olisi ollut riisiä, mutta otin oman salaatin mukaan ja jätin riisin ottamatta. Yritän aina syödä vähintään puolet annoksesta raakana ja välttelen riisiä, perunaa sekä pastaa lisäkkeenä mm. hiilareiden vuoksi. Yleensä syön siis lämmitettyä kasviksia ja jotain proteiininlähdettä (yleensä pavut) tuoreen salaatin tai versojen kanssa.

Kirjakahvilan "kikhernecurry"

2 kommenttia:

  1. Anonyymi31.7.16

    Hei, löysin tänne instagramin kautta. Tahtoisin kysyä että mitä lisäravinteita yms. sinä käytät tervellisen ruokavaliosi rinnalla?
    Ja miksi välttelet juuri riisiä, perunaa ja pastaa?

    VastaaPoista
  2. Niistä lisäravinteista on täällä blogissa joku postauskin. Käytän ainakin näitä: d-vitamiini, sinkki, b12, kurkuma, nokkonen, maitohappobakteeri. Suurin osa luonnollisina versioina eli Garden of life -merkkisiä yleensä. Välttelen turhaa hiilaria (eli sokeria) ja siksi myös noita.

    VastaaPoista