keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

4 v kontrolli


Sitä voisi kuvitella, että syöpäkontrolleihin tottuisi, kun niissä on käynyt puolen vuoden välein jo neljän vuoden ajan. Näin ei kuitenkaan omalla kohdallani ole käynyt. Jokainen kerta on yhtä ahdistava kokemus. Tai ehkä se jopa paheneekin kerta kerralta. Alkaa ajatella, etteivät hyvä onni ja viitearvojen sisällä pysyvät tulokset voi kestää ikuisesti. Tavallaan tuntuu, että on koko ajan lähempänä paranemista, mutta samaan aikaan kuitenkin askelta lähempänä syövän leviämistä/uusimista, mikäli sellaisen on tarkoitus tapahtua ja syöpäsoluja vielä jossain lymyää.

Tällä kertaa pääsin kuitenkin onnekseni taas hienosti kontrollista läpi. Kaikki arvot olivat oikein hyvät, niin P-AFOS kuin P-alatkin, joita pelkään aina eniten, koska niissä voi näkyä syövän leviäminen maksaan tai luustoon. Keuhkot olivat myös hyvät, tai siis hengitysäänet ainakin. Ultra oli jo viime viikolla ja sekin puhdas.

Enää kaksi kontrollia jäljellä ja jos selviän niistä, niin kontrollit ja ultraukset jatkuvat lopun elämää omassa terveyskeskuksessa. Viiden vuoden ”terveen paperit” jo siis häämöttävät jossain tulevaisuudessa.

Nyt onkin ihanaa taas saada elää kevättä ilman pelkoa. Kiitos.

Kestää taas vähän aikaa, että uskon nämä tulokset todeksi ja pystyn taas palaamaan normaaliin elämään, mutta annan itselleni sen ajan.

Niin, ja muuten rauta-arvotkin ovat nyt noin hyvät vaikka olen vegaani, enkä käytä mitään rautavalmisteita. Nokkostakaan en enää ota tablettina tai jauheena; ties mistä olen nuo rautavarastot saanut. Hieno juttu sekin, aiemminhan minulla oli ongelmia hemoglobiiniarvojen kanssa, mutta nyt jo muutaman kontrollin ajan lukemat ovat olleet hyvät.3.10.16
15.3.17
viitearvot
B-leuk (valkosolut)
4,5
4,5
(3,4-8,2)
B-hb (hemoglobiini)
137
147
(117-155)
B-Trom (trombosyytit)
192
163
(150-360)
P-Alat (maksa)
14
14
(<35)
P-AFOS (luusto, maksa) 
52
48
(35-105)
P-D-25 (D-vitamiini)
124 nmol/l
ei mitattu
(>50)

4 kommenttia:

 1. Suvi_B23.3.17

  Mahtavia uutisia! Kevättä kohti kevein askelin ja levollisin mielin siis, upeaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Suvi_B, kohta alkaa tämä pahin jännitys mennä ohi ja voin jo kuvitella tuota "levollisin mielin" -osiota :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi24.3.17

  Upea juttu! Hyvää kevättä. :)

  VastaaPoista
 4. mistä syystä hemoglobiini oli alhaalla?Toipuuko kehosi hoidoista ja ravinto alkaa imeytyä normaalisti? Oletko tullut ajatelleeksi että jos sinkki ei imeydy ravinnosta se imeytyy ehkä vielä huonommin tabletista?

  VastaaPoista