tiistai 6. kesäkuuta 2017

Superfoodit

Superfood-tuotteet ovat erityisen terveellisiä ruoka-aineita. Ne voivat olla kaupallisia tuotteita tai vaikkapa mustikoita, joita saa ilmaiseksi metsästä. Tuotteiden päätehtävä on tehdä meistä terveempiä ja parantaa immuunipuolustusta. Osa superfoodeiksi nimetyistä tuotteista on mielestäni vähän kyseenalaisia, kuten esimerkiksi hunaja, joka on miltei pelkkää sokeria.

Superfood-tuotteiden kautta saan voimaa siihen ajatukseen, että syöpäni ei uusiudu. Tunnen, että teen jotain sen eteen, että paranen ja tulen vahvemmaksi, jolloin muutkaan taudit eivät pääse iskemään minuun niin helposti. Haluan kokea itseni terveenä ja elinvoimaisena. Kun käytän tai hankin superfood-tuotteita, tunnen itseni vahvemmaksi ja "hyväksi taistelijaksi" syöpää vastaan. Tunnen olevani terve ja elossa. Tunnen että immuunipuolustukseni taistelee.

Käytän kaikkia superfood-tuotteita samaan tarkoitukseen eli immuunipuolustuksen vahvistamiseen. Vahva immuunipuolustus tappaa syöpäsoluja ja auttaa monia muitakin sairauksia vastaan. Käytän seuraavia superfoodeja: vehnänoras, chia, chlorella, spirulina, merilevä, green superfood-jauhe, reishi, pakurikääpäuute, raakakaakao, kookosöljy, mustikka, pellavansiemen, hampunsiemen, kurpitsansiemen, kurkuma (tuoreena ja tablettina), inkivääri, nokkonen (jauheena), kuusenkerkkä (kuivattu tai pakastettu), yrtit (tuoreena ja mausteena), valkosipuli, parsakaali, lehtikaali. Lisäksi käytän ravintohiivaa b12-vitamiinin saantiin, nokkosta raudan saantiin sekä merilevää jodin saantiin, koska käytän suolana himalajansuolaa.

Käytän superfoodeja pitkin päivää. Aamuin ja illoin teen vihermehun ja vehnänorasmehun, päivällä juon yrttiteetä tai pakuriteetä ja jauhejuomia (sun warrior + green superfood) ja  ruokiin ja mehuihin laitan mausteeksi inkivääriä, kurkumaa ja yrttejä. Tässä yksi esimerkki miten käytän superfoodeja.

Olen kiinnostunut superfoodeja hyödyntävistä resepteistä ja muista niiden käyttöön liittyvistä ideoista. Selaan niitä usein blogeista ja Instagramista. Olen kokeillut useita superfood-reseptejä ja joitakin superfood-ruokia valmistan päivittäin tai viikottain. Teen nämä mehut vähintään kerran päivässä. Chiasta teen vanukkaita ja laitan sitä esimerkiksi gluteenittomiin leipiin. Mausteena käytän moniin ruokiin kurkumaa ja inkivääriä sekä yrttejä. Pyrin laittamaan jokaiseen tekemääni ruokaan jotain superfoodia joukkoon, oli se sitten kurkumaa tai valkosipulia. Lisäksi teen välillä raakasuklaata, raakakakkuja ja raakalettuja, joissa on monia superfoodeja. Joskus laitan raakasuklaan joukkoon spirulinaa ja joskus esimerkiksi mulperimarjoja.

Yleensä päädyn ostamaan uuden superfood-tuotteen niin, että luen esimerkiksi Facebookistä tai Instagramista, että jokin tuote auttaa ehkäisemään syövän uusiutumista. Yleensä nämä ovat tulleet muilta rintasyövän sairastaneilta FB-ryhmissä eli he ovat kertoneet käyttävänsä esimerkiksi pakurikääpäuutetta. Toisaalta etsin itsekin netistä tietoa ja monet superfood-tuotteet olen hankkinut HHI:n Brian Clementin sivuston ja Yuotube-videoiden perusteella. Myös Chris Warkin blogisivusto oli alussa minulle tärkeä.

Ostan superfood-tuotteet netistä, koska ne ovat siellä halvempia kuin kaupassa ja valikoima on laajempi. Käyttämäni nettikaupat ovat Fitnessfirst, Hyvinvoinnin tavaratalo ja iHerb.

Kuusi tärkeintä kriteeriäni superfood-tuotteelle ovat:
1. Parantaa immuunipuolustusta
2. Ehkäisee jonkin (luotettavan) tutkimuksen mukaan syöpää
3. On lisäaineeton
4. On vegaaninen ja gluteeniton
5. On sokeriton
6. On luomua.

Ostan yleensä tuttuja tuotteita, Cocovia, Fitnessfirstin omia tuotteita, Urtekramia sekä Garden of lifea. Pidän näitä laadukkaina ja terveellisinä tuotteina. Ne ovat usein myös luomua.

Mielestäni superfoodien tärkein rooli on vahvistaa niitä käyttävien ihmisten hallinnan tunnetta suhteessa omaan terveyteensä ja vähentää siten sairauksiin liittyvää stressiä. Ne antavat (todellisen tai valheellisen, mutta kuitenkin toimivan) tunteen siitä, että tekee jotain oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti