Muokkasin K-ruoka -lehden Smoky brisket -kvinoasalaatista vegaanisen version, ja teen sitä välillä evääksi töihin. Salaatti on kivan raikas, mutta silti ruokaisa lämpiminä kesäpäivinä.
3 dl suomalaista kvinoaa
(2 rkl oliiviöljyä)
1 tölkki jättipapuja (tai
linssejä tms.)
kurkkua
tomaattia
(paprikaa)
1 valkosipulin kynsi
granaattiomenansiemeniä
(esim. pakaste)
(avokado)
(tuoretta pinaattia)
(keitettyä parsakaalia /
raakaa kukkakaaliriisiä)
(salaattisekoitusta)
(oliiveja)
(oliiveja)
Tuoretta minttua ja
persiljaa / korianteria
Marinadi:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
hienonnettuna
mustapippuria, suolaa,
juustokuminaa
1 tl raastettua
luomusitruunan kuorta
Valmista ensin kvinoa.
Huuhtele kvinoa hyvin. Laita kvinoa kulhoon ja laita kulhoon hieman vettä, niin
että kvinoa juuri ja juuri peittyy. Lisää myös oliiviöljy. Anna turvota 5 min. Paista kvinoa pannulla kypsäksi.
Tee marinadi sekoittamalla marinadin ainekset yhteen. Pilko tomaatti ja kurkku.
Sekoita ensin kvinoa ja pavut marinadissa ja lisää sitten kasvikset. Sulata
granaattiomenan siemenet ja sekoita joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti