tiistai 17. joulukuuta 2013

Raakaruokakokeiluja

Kukkakaalimuhennos

Täysin HHI-ruokavalion mukaisia raakaruokareseptejä on usein vaikea löytää. Monia reseptejä joutuu soveltamaan. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla myös ruokia, jotka olisivat HHI:ssä kiellettyjä, koska niissä käytettiin cashew-pähkinöitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Itse en pidä noita ainesosia niin pahoina, etteikö niitä voisi välillä käyttää, jos sillä tavalla saa ruoasta maistuvampaa.

Reseptit löytyvät täältä. "Kukkakaaliriisiä" blendasin vähän liian kauan, joten päätin tehdä siitä kukkakaalimuhennosta ja hyvää tuli. Tämän jälkeen olen testannut kukkakaaliriisiäkin ja sekin toimii. Kastikkeesta tykkäsin tosi paljon, chili toi siihen lämpöä ja tuntui melkein kuin olisi syönyt lämmitettyä ruokaa.


Thainmakuinen kastike

5 kommenttia:

 1. Nämä oli tosi hyvän makuisia! Saitko rakeisen kukkakaaliriisin tehtyä Vitamixillä?

  VastaaPoista
 2. Joo kun laitoin ainekset samaan aikaan ja sekoitin ykkösteholla.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi21.12.13

  Kokeilin seesammaitoa, porukka kieltäytyi täysin. Minustakin maku on yak, mutta käytän sen itse, kun se on mahtava kalsiumin lähde. Toki, en uskaltanut siivelöidä, koska näyttää siltä, että hävikki on kamalaa, päätin itse käyttää sen sellaisena tiivisteenä. Seesamia muuten käytämme sellaisena, pikkusen paahdettuna. Mantelimaidon ostan kaupasta, ehkä ei ihan raakaa ravintoa, mutta kuitenkin parempi vaihtoehto, kun pastöroitu maito.
  Siis epäonnistuin, mutta kuitenkin olet oikealla tiellä, oikeassa. Se, mistä palikoista elimistö rakentaa itseään, on todella todella tärkeää. Harmi, että suomalainen syöpähoito siivuttaa ruokavalion vaikutusta täysin. Ruotsissa syöpähoidossa kuulemma vitamiineille ja kivennäisaineille anettaan suurta arvoa.
  Jatka ja anna lisää vinkkejä.
  T: Vikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se seesammaito pakko siivilöidä, muuten maistuu pahalle. Makeutukseksi voi laittaa hunajaa (paitsi jos on syöpä niin vaikka steviaa).

   Poista
 4. Anonyymi26.12.13

  Hei, olen kiinnostunut teoriasta, että oikea ruokavalio tukee elimistön toimintaa. Ensimmäinen tutustuminen maidon vahingollisiin ominaisuuksiin oli vuosia sitten kirjan Harvey & Marilyn Diamond - Elämäsi Kuntoon kautta.
  Uskon myös teoriaa, että suolisto on hyvinvointini kuningas ja immuunipuolustuksemme rakentaja. Suoliston hyvää toimintaa tukee SCD- ruokavalio. Vilkaise: http://www.scd-fi.info/1about/default.html#muita

  VastaaPoista