maanantai 24. helmikuuta 2014

Sali ja sauna

Pyrin käymään salilla kaksi kertaa viikossa. Toisella kerralla teen yleensä kuntosaliohjelman ja toisella kerralla käyn ohjatulla tunnilla. Käyn sellaisissa jumpissa, joita myös Hippocrates-instituutissa suositaan ja itsekin pidän niistä eniten. Olen käynyt tähän mennessä pilateksessa, fitnessfusionissa, hathajoogassa ja astangajoogassa. Eniten olen pitänyt joogasta, varsinkin hathajooga äänimaljarentoutuksella tuntui hyvältä.  Joogassa olisi kiva käydä useamminkin, mutta yliliikkuvien nivelteni takia en uskalla alkaa harrastamaan sitä ”tosissani”. 

Kuntosaliohjelmani on personal trainerin tekemä ja sisältää paljon myös sellaisia liikkeitä, joita voin tehdä kotona. Teen liikkeitä kotona muutaman kerran viikossa samalla kun katson televisiota. Tai ainakin pyrin tekemään, välillä ne kyllä unohtuvat. Kuntosaliliikkeisiin oman lisähaasteensa tuo se, että oikean käteni kaikki imusolmukkeet on poistettu ja selän puolelta yksi lihas on poistettu kokonaan. Oikea käsi on yliliikkuvuudesta johtuen ollut aina hyvin heikko, joten sen kuntouttamisessa tulee edetä hyvin varovaisesti, ettei se tulehdu. Imusolmukkeiden poistosta ei ole onneksi vielä aiheutunut mitään turvotusta, toivottavasti ei tulekaan. Tiettyjä liikkeitä ja toistoja tulee kuitenkin välttää. 

Trampoliinilla hypin kotona joka päivä. Siitä pitää pieni poikani hyvin huolen. Hän tulee ainakin kerran päivässä pyytämään minua hyppimään siinä kanssaan. Poika ei vielä osaa hypätä, joten hypimmekin siinä yhdessä toisiamme käsistä kiinni pitäen. 

Salikäynteihin kuuluu aina lopuksi infrapunasauna. Suurin syy, miksi valitsin juuri tämän kuntosalin, oli ilmainen infrapunasauna asiakkaille. HHI:ssä infrapunasauna kuuluu jokaviikkoiseen hoito-ohjelmaan. Infrapunasaunassa tulee olla vähintään 30 minuuttia haluttujen vaikutusten saavuttamiseksi. Infrapunasaunan sanotaan poistavan myrkkyjä kehosta paljon tehokkaammin kuin tavallisen saunan. Infrapunasaunassa voi lukea lehteä ja muutenkin rentoutua mukavasti liikuntatuokion jälkeen.

Viime postauksessa kirjoitin siitä, kuinka minulla on nälkä. Nyt olen lisännyt supertattaripuuron aamuihin ja nälkä on onneksi alkanut väistyä.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi9.3.14

  Infrapunasaunasta kuulin itsekin ja nyt sinä, Lotte, vahvistat, että se ei ole humpukkaa.
  Kuntosaliohjelmasi on personal trainerin tekemä. Onko ohjelman tekijä siis salin työntekijä? Itse mietin, miten treeni onnistuu tasapuolisesti, kun toinen käsi on aina uhan alla. Voisitko ystävällisesti vielä kertoa tukihihastasi: merkki ja muoto (onko reikä peukalolle ja kuinka korkeaksi se ulottuu). Onko riesana käden turvotus vai se selkälihaksen puute?
  Meille viimeksi onkologi sanoi, että vitamiinit ja kivennäisaineet ruokkivat syöpäsolujakin ja ainoa vitamiini, jota hän hyväksyy, oli D-vitamiini. Tällä näkemyksellä kaikki, mitä on hyvää elimistölle, on tuplasti hyvää syöpäsoluille ja syöpäsolujen kuolettamisehtona on väärä ja epäterveellinen ruokavalio. Outoa...
  Kiitos ohjeistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelman tekijä oli salin työntekijä, liittyessä sai kaksi personal trainer -ohjausta kaupan päälle. Minulla ei ole lymfaödeemaa, olkapään nivelongelmaa on kestänyt jo 10 vuotta eli ei liity syöpään millään tavalla. Minulla ei siis ole tukihihaakaan. Riesana ei ole käden turvotus vaan yliliikkuvuus.
   Onkologisi voi sikäli olla oikeassa että keinotekoiset vitamiinit saavat elimistön immuunipuolustuksen tavallaan hyökkäämään niitä vastaan. Itse käytän vain luonnollisia vitamiineja. Tämä vitamiinijuttu on niin monimutkainen aihe että voisi tehdä siitä erillisen postauksen, ehkä jo tällä viikolla jos ehdin. Se ei ole totta, että kaikki mikä on elimistölle hyvää ruokkii syöpäsoluja. Jos epäterveellinen ruoka estäisi syöpää, minull ei olisi ikinä tullutkaan syöpää, koska söin ennen syöpää aika epäterveellisesti (sekaruokaa, karkkia, sipsiä, eineksiä). Sokeri, maito ja valkoinen vilja ruokkii syöpää. Terveellinen ruokavalio sen sijaan vahvistaa immuunipuolustusta, joka hyökkää syöpää vastaan. Kaikilla ihmisillä on syöpäsoluja elimistössään. Vain ne joiden immuunipuolustus on tarpeeksi vahva, säilyvät terveinä.

   Poista
  2. Tein noista vitamiineista nyt postauksen.

   Poista