keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Supertattaripuuro


Kehitin itselleni aamupuuroreseptin, jonka voimin jaksan pitkälle iltapäivään asti syömättä. Vihermehut toki teen myös aamuisin, mutta ne eivät oikeastaan nälkää vie. 

Pelkästään riisiproteiinijauheessa on 15 g proteiinia ja lisää tulee tattarista ja pähkinöistä. Puuro on siis aikamoinen proteiinipommi. Luulen, että pelkästään tämä puuro aamuin illoin riittäisi päivän proteiiniannoksekseni. 

Appelsiininkuoriraaste antaa puuroon mukavan makuvivahteen. Joskus laitan mukaan myös yhden pienen lohkon appelsiinista nesteeksi. Appelsiini, kuten muutkin hedelmät, ovat tiukassa HHI-dieetissä kiellettyjä, mutta jos olette tavallisia raakaruokailijoita, niin uskoisin että suurempi määrä appelsiinia tekee puurosta vielä parempaa. 

Puuroainekset mausteita lukuunottamatta

Aamupuurooni tulee 
 • muutama desi idätettyä kuivattua tattaria (myös yön yli liotettu käy, mutta en jaksa joka ilta huuhdella ja liottaa)
 • mitallinen Sunwarrior riisiproteiinijauhetta (15 g proteiinia mitallisessa)
 • kourallinen pähkinöitä (mitä tahansa pähkinöitä sattuu olemaankaan liotettuna ja kuivattuna)
 • lusikallinen Raw tahini – seesaminsiementahnaa (tästä saan kalsiumia, jos en ole jaksanut tehdä seesammaitoa edellisenä iltana)
 • nesteeksi mantelimaitoa, seesammaitoa, saksanpähkinämaitoa tai vettä (mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään; usein se on vain vettä, kun maitojen teko jäänyt vähemmälle)
 • mausteiksi steviaa (tavallista tai vaniljakermaa), kanelia, vaniljajauhetta, himalajansuolaa ja luomuappelsiinin kuoresta raastettuja suikaleita
 • koristeeksi ja makua antamaan appelsiininkuoriraastetta 

Tänään nautin kevätauringosta ensimmäistä kertaa 14 vuoteen! Ennen en voinut kestää helmi-maaliskuun auringonpaistetta, koska sain siitä aina migreenikohtauksen. Nyt migreeni on ollut poissa puoli vuotta (ja olen sen suhteen täysin lääkkeetön, kun ennen söin estolääkkeitä ja kävin akupunktiossa). Ennen migreeni oli viikottaista. En tiedä, mistä muutos johtuu, mutta voisiko ruokavaliolla olla vaikutusta tähänkin?

4 kommenttia:

 1. S_Bonnet10.3.14

  Hei Lotte! BLogisi saa minut noyraksi. Kirjoitat rehellisesti, yksinkertaisesti ja kauniisti. Blogisi saa minut monesti sanattomaksi. Kuitenkin halusin sanoa jotain, niinpa jatan taman kommentin tanne. Voimia, voimia ja lisaa voimia sinne!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10.3.14

  PS. Saanko viela kysya, etta mita mehupuristinta itse kaytat? Olen ajatellut sijoittaa sellaiseen ja etsin mielipiteita ja arvioita. Kiitos etukateen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän Wilfa Juicemasteria. Olen käyttänyt sitä yli puoli vuotta 2 kertaa päivässä. Siiviläosa halkesi kerran, mutta sain uuden ilmaiseksi tilalle. Nopea koota ja pestä.

   Poista