tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tattarisuklaaherkut (sokeriton, gluteeniton, raaka)Näillä herkuttelen vähän turhankin usein. Superfood-piireissä nämä olisivat tosi terveellisiä herkkuja, mutta HHI-ruokavaliossa myös raakakaakao ja kookosöljy ovat kiellettyjen listalla. En yleensä mittaa aineiden määriä, joten listaan tähänkin vain ainesosat ja kokeilemalla selviää, mikä määrä on sopiva. Kookosöljyn määrää lisäämällä koostumus muuttuu kiinteämmäksi ja suklaakonvehtimaiseksi.


Kookosöljy
Jauhettu idätetty tattari
Jauhetut pähkinät (mikä tahansa käy)
Raakakaakaojauhe
Muutama tippa steviaa/makusteviaa (esim. vanilja-kerma)
Ripaus himalajansuolaa


Aluksi jauhan tattarit ja pähkinät morttelissa pieneksi rouheeksi. Sitten sekoitan kulhossa kookosöljyyn kaakaojauheen, stevian ja suolan. Lopuksi sekoitan aineet yhteen ja lisään paperimuotteihin lusikalla. Jäädytän herkut jääkaapissa muovirasiassa, jossa ne säilyvät ainakin muutaman päivän. Leivos irtoaa paperista hienosti. Jos kookosöljyä on enemmän, siinä näkyvät myös paperin haitarikuviot reunoissa.

Usein syön osan taikinasta ilman jäädyttämistä. Sekin on tosi hyvää. Näitä herkkuja on nopea napata jääkaapista äkkinäiseen nälkään tai makeanhimoon. Vihreän teen kanssa nämä ovat myös sopivia kahvipöytäherkkuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti