perjantai 9. toukokuuta 2014

Maukasta ja superterveellistäYksi lempiraakaruoistani on tällä hetkellä tattaritabbouleh. Teen sitä monta kertaa viikossa ison kulhollisen heti tultuani töistä kotiin. Resepti löytyy Outi Rinteen Raakaruoka-aika! -kirjasta. Pidän tuosta reseptikirjasta paljon ja olen saanut sieltä hyviä ruokavinkkejä. Toki suuressa osassa tämänkin kirjan reseptejä on ainesosina hunajaa tai hedelmiä, mutta löytyy onneksi myös täysin sokerittomiakin reseptejä ja monia reseptejä voi soveltaa.

Tattaritabboulehin raaka-aineet ovat monelta osin hyviä. Ensinnäkin niitä on yleensä meillä aina kotona ja toisekseen ruoka on itsessään hyvin täyttävä, koska siinä on avokadoa, oliiviöljyä ja tattaria. Tattaria en liottele joka päivä erikseen vaan käytän aiemmin idätettyä ja kuivattua tattaria, jota teen aina kerralla kerroskattilallisen verran. Vaikka tattaritabbouleh on terveellistä jo sinällään, olen tuunannut sitä vielä astetta terveellisempään suuntaan. Hunajan olen jättänyt kokonaan pois, koska se on HHI-dietissä kielletty, mutta mielestäni salaatti ei edes kaipaa makeutusta. Tattarin, valkosipulin, öljyn ja pippurin joukkoon lisään kurkumaa, jota ei alkuperäisessä ohjeessa ollut. Se värjää tattarin mukavan väriseksi, eikä oikeastaan maistu salaatin muiden ainesten läpi. Kurkumaa on kuitenkin tärkeä syödä päivittäin syövän kannalta, joten sekin tulee hoidettua nyt samalla. Salaatin päälle laitan 1/4 tl merilevärouhetta ja runsaasti oluthiivahiutaleita. Lisukkeena syön vielä mungpavun ituja.
Sen lisäksi, että salaatti on hyvän makuista, se on myös huipputerveellistä. On helppoa kun saa kerralla syötyä nämä kaikki syöpää tappavat/estävät ruoka-aineet: kurkuma (+pippuri ja öljy, jotka tehostavat kurkuman vaikutusta moninkertaisesti), kaneli, valkosipuli, sitruuna, kevätsipuli, idätetty tattari, merilevä, persilja ja minttu. Lisäksi saa paljon kasviksia kurkun ja paprikan muodossa ja ennen kaikkea paljon energiaa ja hyviä rasvoja avokadosta ja oliiviöljystä. Oluthiivahiutaleista saa b12-vitamiinia ja muita tärkeitä b-ryhmän vitamiineja. Tämä on salaatti, jota voin todella suositella kaikille syöpää sairastaville tai siitä toipuneille! Siinä ei ole yhtäkään huonoa ainesosaa, vaan sitä voi syödä hyvällä omatunnolla vaikka monta kulhollista päivässä. Yleensä kulho, riippumatta siitä miten iso se on, tulee syötyä kerralla tyhjäksi, koska tämä on ihan oikeasti niin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti