sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tacoilta


Sunnuntain kunniaksi syötiin tacoja, raakaversiona tietenkin. Ennen ruokavaliomuutosta tacot ja tortillat olivat yksi lempiruoistani. Yllätyin, kun raakatacot maistuivat melkein samalta kuin aidotkin. Kannattaa kokeilla.

Jauhelihan tein Vitamixilla saksanpähkinöistä, valkosipulin kynnestä, soijakastikkeesta, chilijauheesta ja cayennepippurista.

Guacamoleen muussasin avokadon haarukalla kupissa. Avokadotahnaan lisäsin sitruunan mehua, puolikkaan valkosipulin kynnen murskattuna, suolaa ja pippuria.

Salsankin olisi voinut tehdä helposti Vitamixilla itse, mutta oli vähän kiire, joten oikaisin ja käytin valmissalsaa. Tämän vuoksi ateria ei ole kokonaan raaka. Salsakastike on kuitenkin valittu huolella. Siinä on vain seuraavat raaka-aineet: tomaattipyree, tomaatti, sipuli, chili, muunnettu tärkkelys (maissi), etikka, suola ja valkosipuli, eikä ollenkaan lisättyä sokeria. Tästä on muistaakseni olemassa myös vielä parempi luomuversio, mutta nyt en löytänyt sitä kaupasta.

Tacoalustoina toimivat Romainesalaatin lehdet ja lisäkkeenä kurkun palat. Parhaalta taco kuitenkin mielestäni maistui ilman salaattia, ihan vaan lautaselta haarukalla syötynä kaikki sekoitettuna yhteen. Oli oikein maukasta.


Saksanpähkinäjauheliha oli melkein aidon näköistä

2 kommenttia:

 1. Anonyymi9.5.14

  Voi ei, miten ahkera olet! Tuli mieleen, että samalla (jos tietenkin olisi aikaa) voisit kuvata asioita videokameralla ja lähettää Youtubeen. Blogisikin on esimerkillinen Kokkiohjelma. Jos ei kaikkea, aika monia asioita voisi ottaa käyttöön. Ja hyvä pointi on se taikinan korvaus salaattilehdellä. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Videoita en jaksa tehdä, niissä on kutenkin paljon enemmän hommaa kuin blogissa. Aika on muutenkin kortilla, kun on pieni lapsi kotona.

   Poista