sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Aloo gobi

Viime viikon lämminruokapäivänä tein aloo gobia (ilman perunaa), josta kirjoitin ja aiemmin. Oli tosi hyvää ja oli ihanaa tehdä välillä jotain ruokaa paistinpannussa.


 Aloo gobi

pieni kukkakaali
öljyä
1 rkl juustokuminaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 keskikokoista perunaa
2 dl esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 rkl curryä
2 rkl sitruunanmehua
korianterinlehtiä
tuoreita herneitä

Esikeitä kukkakaalinnuput pikaisesti 1-2 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta nuput ja ota keitinvesi talteen. Kuumenna reipas loraus öljyä pannussa ja lisää juustokumina.
Lisää seuraavaksi pilkotut valkosipulit, chili, inkivääri ja perunat pannulle. Kaada pannulle kukkakaalin keitinvettä niin,että perunat juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää joukkoon kukkakaali, kikherneet ja loput mausteet. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetken. Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä kookoskermaa.
Koristele korianterinlehdillä ja tuoreilla herneillä ja tarjoile riisin kera.
Olen mukana myös tammikuun vegaanihaasteessa, josta saan joka päivä sähköpostiini hyviä reseptejä. Suosittelen, jos vegaaniruoka kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti